Hlavní obsah

České naděje už drží jen Chládková

Pouze Denisa Chládková dokázala postoupit do třetího kola dvouhry na tenisovém French Open. Ve druhém kole naopak ztroskotaly Barbora Strýcová, Květoslava Peschkeová, i mužská jednička Jiří Novák. Chládková navíc ve čtvrtečním programu stihla postoupit i do druhého kola dámské čtyřhry. Mezi muži se to podařilo jen dvojici Čermák, Friedl.

Článek

Jiří Novák se s tenisovým French Open rozloučil už ve druhém kole a nezopakuje loňskou osmifinálovou účast. Čtrnáctý nasazený hráč ztroskotal na pařížské antuce na Gastonu Gaudiovi z Argentiny, kterému podlehl za tři a půl hodiny v pětisetové bitvě.

"Neřekl bych, že Gaudio byl lepší," řekl Novák novinářům po utkání. "Bylo to vyrovnané, šlo o pár balonů, trochu o štěstí. Nevyužil jsem šance, které jsem měl, zvlášť ve třetím setu, kdy jsem neudržel podání a pak prohrál 4:6." Další ztracená příležitost byla podle jeho slov ve čtvrtém setu.

Novák má před sebou ještě čtyřhru

Každou porážku bere nejlepší český tenista jako realitu. "Samozřejmě tenisově zklamaný jsem, ale život jde dál. Teď už to nevrátím, nebudu přece smutný a musím se dívat do budoucna. Čeká mě ještě čtyřhra s Karlem Beckem, a když se nepodaří, zas musím hledět dopředu na další turnaje," prohlásil Novák.

Nejtěžší soupeřku měla ve druhém kole Květoslava Peschkeová, a i když se velmi snažila, Američance Jennifer Capriatiové podlehla 5:7 a 3:6. Celkově však byla se svým výkonem v Paříži, kde loňský ročník kvůli zranění vynechala, velmi spokojena.

Peschkeová věří, že se bude zlepšovat

"Pro mě je to velice pozitivní, vidím, že na to ještě stačím a že můžu dál pokračovat," řekla novinářům 28letá tenistka. Peschkeová má za sebou roční přestávku kvůli operaci kolena a na French Open musela projít kvalifikací. V prvním kole hlavní soutěže pak porazila krajanku Evu Birnerovou.

Celkově si ale česká tenistka pobyt na centrálním dvorci Roland Garros velice pochvalovala. "Je to velice příjemný kurt, už jsem tady hrála před pěti lety. I publikum bylo super, zatleskalo i při mých míčích, které se mi podařily. To bylo velice férové a určitě jsem si ten zápas užila. Trošku to ještě mohlo být lepší, možná jsem ji mohla ještě víc potrápit," mrzelo Peschkeovou, dříve známou pod jménem Hrdličková.

Chládková může pomstít Strýcovou

Denisa Chládková postoupila do 3. kola po vítězství nad Maďarkou Petrou Mandulaovou a třetí kolo si v Paříži zahraje podruhé v kariéře.  O postup do osmifinále bude hrát s turnajovou šestkou, Anastasii Myskinovou z Ruska. Ta ve druhém kole vyřadila Barboru Strýcovou.

Česká tenistka začala zápas hrozivě - za pouhých osmnáct minut prohrála první set 0:6. Druhý už skončil přijatelnějším poměrem 4:6. "Nastupovala jsem celá nervózní, nemyslila jsem, že ten první set bude tak rychlý, ale hrála jsem hrozně špatně. Příčinu vidím v tom, že jsem moc chtěla vyhrát, a právě proto jsem byla v hrozné křeči. Nešlo mi se z toho nějak dostat," řekla Strýcová po utkání, které trvalo 58 minut.

MUŽI
Dvouhra - 2. kolo:
Gaudio (Arg.) - Novák (14-ČR) 2:6, 6:4, 6:4, 5:7, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Friedl (14-ČR) - Ascione, Bachelot (Fr.) 7:5, 7:6 (7:5), Erlich, Ram (11-Izr.) - Škoch, Thomas (ČR/USA) 1:6, 6:3, 8:6, Fyrstenberg, Matkowski (Pol.) - Damm, Suk (8-ČR) 7:6 (7:4), 7:5, Browne, Karlovič (Arg./Chorv.) - Berdych, Hrbatý (ČR/SR) 7:6 (9:7), 6:7 (6:8), 6:4.
ŽENY
Dvouhra - 2. kolo:
Chládková (ČR) - Mandulaová (29-Maď.) 6:2, 6:3, Myskinová (6-Rus.) - Strýcová (ČR) 6:0, 6:4, Capriatiová (7-USA) - Peschkeová (ČR) 7:5, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Chládková, Dementěvová (ČR/Rus.) - Pichetová, Rousseauová (Fr.) 6:3, 7:6 (7:4).

Reklama