Hlavní obsah

Kuerten vyučoval světovou jedničku Federera

PAŘÍŽ

První týden na grandslamovém French Open nepřežil žádný ze zástupců českého tenisu. Poslední naděje ve dvouhrách Denisa Chládková vypadla ve třetím kole, když nestačila na šestou nasazenou Rusku Anastasii Myskinovou. V sobotu se s turnajem rozloučila i světová jednička a nejvýše nasazený Roger Federer. Švýcarovu pouť pavoukem ukončil Gustavo Kuerten.

Článek

Chládková měla proti Myskinové šanci ve druhém setu, ale nadějné vedení promarnila a prohrála sadu ve zkrácené hře. První set ztratila v poměru 3:6 a za hodinu a 27 minut bylo po nadějích.

Po utkání byla Chládková hodně zklamaná a také nespokojená se svojí hrou. "Ten výkon nebyl dobrý, bylo tam moc chyb, nebyla to taková precizní hra," řekla po utkání novinářům.

Myskinová přitom nehrála oslnivý tenis a nebyla v herní pohodě, jak řekla Chládková. "Kdybych hrála líp, určitě jsem měla na to hrát s ní vyrovnaněji nebo ji i porazit." Česká hráčka také přiznala, že trochu pracovaly nervy a že do Paříže nejela v úplně optimální formě.

V Paříži si nicméně postupem do třetího kola dvouhry vyrovnala svůj zdejší osobní rekord. "Toho dneška je škoda, ale s tím už nemohu nic dělat, maximálně si z toho vzít poučení pro příště," řekla.

Česká tenistka si alespoň spravila náladu ve čtyřhře, kde společně s další ruskou hráčkou Jelenou Dementěvovou udolaly třináctou nasazenou dvojici Els Callensovou a Meilen Tuovou 6:4 a 6:2.

Guga vyučoval

Federer narazil ve třetím kole na Brazilce Kuertena, pro něhož je areál Rolanda Garrose v Paříži vlastně druhým obývacím pokojem. V minulosti tady oblíbený hráč získal tři tituly a v sobotu pořádně vyučoval i světovou jedničku. Za dvě hodiny a čtyři minuty vyhrál všechny tři sety shodným poměrem 6:4 a oslavil postup.

Publikum bylo jednoznačně na Brazilcově straně, celou dobu skandovalo "Guga! Guga!" a Kuertenovi podpora velmi pomohla. Dal zapomenout na problémy s kyčlí, které ho v předchozích sezónách trápily, šampióna z Wimbledonu a Australian Open k ničemu nepustil a stálým tlakem ho nutil k uspěchaným úderům a chybám.

Sedmadvacetiletý Kuerten naznačil, že to s útokem na čtvrtý pařížský titul myslí vážně. Poprvé v areálu Rolanda Garrose triumfoval jako nenasazený mladík v roce 1997, pak ještě přidal dva tituly za sebou v letech 2000 a 2001.

"Hned od začátku to byla láska na první pohled," popsal svůj mimořádný vztah k turnaji. "Přijel jsem sem ve špatné formě, nehrál jsem dobře. Ale pokaždé, když tady vstoupím na kurt, něco zvláštního se stane. Láska a nadšení z tohoto turnaje ze mne vždycky dostanou to nejlepší," pochvaloval si.

Švýcarský tenista po zápase uznal, že na Kuertena neměl. "Zasloužil si to, vyhrál tu už třikrát. Hrál vážně dobře, i publikum mu přálo," konstatoval Federer, jehož maximem na turnaji je stále čtvrtfinále.

Nejvýše Coria

Nejvýše nasazeným hráčem v soutěži zůstal Guillermo Coria z Argentiny, turnajová trojka. Hned v prvním kole se totiž poroučel i druhý nasazený Američan Andy Roddick.

O postup do čtvrtfinále se Kuerten utká s třiadvacátým nasazeným Felicianem Lopezem, který porazil Korejce I Hjong- tcheka.

Muži
Dvouhra - 3. kolo: Gaudio (Arg.) - Enqvist (Švéd.) 6:0, 6:4, 6:7 (5:7), 6:4, Kuerten (28-Braz.) - Federer (1-Švýc.) 6:4, 6:4, 6:4, Lopez (23-Šp.) - I Hjong-tchek (Korea) 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, 6:3, Andrejev (Rus.) - Benneteau (Fr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3), 6:3.
Čtyřhra - 2. kolo: Braasch, Sargsian (Něm./Arm.) - Palmer, Vízner (12-USA/ČR) 7:5, 6:3, Čermák, Friedl (14-ČR) - Pavel, Sluiter (Rum./Niz.) 7:5, 6:4, Chela, Gaudio (Arg.) - Paes, Rikl (10-Ind./ČR) 2:6, 6:4, 6:2.
Ženy
Dvouhra - 3. kolo: Myskinová (6-Rus.) - Chládková (ČR) 6:3, 7:6 (7:3), Schiavoneová (17-It.) - Ruanová-Pascualová (Šp.) 6:2, 6:3, S. Williamsová (2-USA) - Talajová (Chor.) 6:0, 6:4, Capriatiová (7-USA) - Bovinová (25-Rus.) 6:2, 3:6, 6:4, Asagoeová (Jap.) - Dulková (Arg.) 7:5, 4:6, 6:4, Kuzněcovová (11-Rus.) - Casanovová (Švýc.) 3:6, 6:3, 6:4, Zuluagaová (23-Kol.) - Srebotniková (Slovin.) 5:7, 6:2, 6:3, V. Williamsová (USA) - Pierceová (30-Fr.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - 2. kolo: Chládková, Dementěvová (ČR/Rus.) - Callensová, Tuová (13- Belg./USA) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kosťuková - Vondroušová 4 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články