Hlavní obsah

Davenportová možná vynechá olympiádu

PAŘÍŽ

Tenistka Lindsay Davenportová zvažuje, zda odcestovat na olympijské hry do Řecka. Vítězka olympiády v Atlantě po svém nedělním vyřazení na French Open přiznala, že v poslední době se spíše přiklání k variantě, že olympijský turnaj vynechá.

Foto: ČTK/AP

Lindsay Davenportová

Článek

Ještě před rokem přitom byla při pomyšlení na další olympijské hry nadšená. "V posledních pár měsících mám ale úplně jiné pocity," přiznala.

Důvodem jejího váhání jsou neutichající hlasy zpochybňující bezpečnost amerických sportovců na hrách. "Je trapné jezdit někam, kde Američany vlastně nikdo nechce," řekla Davenportová.

Chce uchovat vzpomínky

Dalším důvodem, proč do Atén nejezdit, je pro Davenportovou nabitý letní program, který jen těžko skloubí s rodinným životem. Od loňského roku provdaná tenistka nyní z Paříže zamíří domů za rodinou.

Do Evropy se vrátí na Wimbledon a po něm opět odletí do Ameriky, kde jsou před začátkem olympijských her na programu tři turnaje.

Navíc si není jistá, zda něco může překonat krásné vzpomínky na olympijský triumf v domácím prostředí. "V roce 1996 to byl tak úžasný zážitek. Možná bych si měla uchovat tyhle vzpomínky a nesnažit se přidat k nim další," řekla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články