Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále French Open čtyři Argentinci

Polovinu z míst ve čtvrtfinále mužské dvouhry French Open si vyhradili argentinští tenisté. Guillermo Coria a Juan Ignacio Chela v pondělí v klidu sledovali, jak své soupeře drtí i Gaston Gaudio s Davidem Nalbandianem. Každý je v jiné čtvrtině pavouka, takže čistě teoreticky se mohou všichni Argentinci probojovat až do semifinále.

Článek

Úspěch Jihoameričanů dnes umocnil Brazilec Gustavo Kuerten, který dva roky po operaci kyčle útočí na čtvrtý triumf v Roland Garros. Při svých taženích v letech 1997, 2000 a 2001 si získal srdce francouzského publika a miláček diváků dnes za necelé dvě hodiny zdolal i Španěla Feliciana Lopeze. Po operaci v únoru 2002 je tak populární "Guga" znovu mezi poslední osmičkou na jednom z grandslamů.

"Mezi mnou a publikem probíhá něco jako milostný příběh," přirovnal Kuerten, když po zápase promlouval k šestnácti tisícům diváků. Problémy s kyčlí měl přitom i letos a před French Open musel na čtyři týdny z přípravy vysadit. "Kdyby to nebyla Paříž, tak bych vůbec nehrál. Proto mě ani ve snu nenapadlo, že bych došel tak daleko," přiznal.

Dalším Kuertenovým soupeřem bude Nalbandian, jehož nevyvedlo z rytmu ani několik zdravotních přestávek Marata Safina. Ruskému tenistovi totiž ztrpčovaly život stržené puchýře na obou rukou a několikrát během tříapůlhodinového duelu s Nalbandianem si musel rány nechat ošetřit.

Na Safinově zdraví se podepsaly dva předchozí pětisetové maratony: s Italem Staracem a Mantillou ze Španělska. V obou zápasech přitom odvracel dohromady tři mečboly. Bolavé rány Safinovi znemožnily, aby až do konce svedl s Nalbandianem rovný boj. "Ruce mi krvácely, na konci už jsem nemohl hrát," řekl Safin, který si prsty i dlaň nechával opětovně tejpovat.

MUŽI:
Dvouhra - 4. kolo:
Kuerten (28-Braz.) - Lopez (23-Šp.) 6:3, 7:5, 6:4, Gaudio (Arg.) - Andrejev (Rus.) 6:4, 7:5, 6:3, Nalbandian (8-Arg.) - Safin (20-Rus.) 7:5, 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, Hewitt (12-Austr.) - Malisse (Belg.) 7:5, 6:2, 7:6 (8:6).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bhúpathí, Mirnyj (3-Ind./Běl.) - Braasch, Sargsian (Něm./Arm.) 6:3, 6:4.
ŽENY
Čtyřhra - 3. kolo:
Petrovová, Shaughnnessyová (4-Rus./USA) - Chládková, Dementěvová (ČR/Rus.) 6:4, 6:4

Reklama