Hlavní obsah

Sestry Williamsovy v Paříži dohrály

PAŘÍŽ

Semifinále duel sester Williamsových se na French Open neuskuteční. Serena nestačila v úterním čtvrtfinále na Jennifer Capriatiovou, jež se v další fázi turnaje utká s přemožitelkou Venus Anastasií Myskinovou. Ve druhém semifinále se střetnou Paola Suarezová a Jelena Dementěvová.

Článek

"Jdeme si zabalit a odjíždíme. Není proč zůstávat," komentovala rozladěná Venus vyřazení z French Open. "Alespoň poletíme domů stejným letadlem," hledala Serena útěchu.

V ostře sledovaném utkání dne dokázala osmadvacetiletá Capriatiová porazit Serenu podruhé krátce po sobě. Poprvé se jí to povedlo na turnaji v Římě. Tentokrát v areálu Rolanda Garrose vyhrála 6:3, 2:6 a 6:3. "Byla to jen otázka času, kdy se mi podaří vyhrávat takové zápasy," řekla vítězka French Open z roku 2001.

Utkání začalo se zpožděním kvůli dešti a dvakrát vyhnaly kapky hráčky do šaten. "Nebyl to skvělý zápas, obě jsme byly nervózní a já byla o něco lepší," smála se vítězka.

Serena vyhrála antukový Grand slam v Paříži předloni, ale minulý rok prohrála v semifinále s Justine Heninovou-Hardenneovou a letos ještě o kolo dříve. "Dělala jsem si to těžší svým výkonem s mnoha chybami. Prostě to nemělo nic společného s profesionální úrovní, byla jsem dnes jen amatérkou," kritizovala se bývalá světová jednička.

Semifinálová premiéra Suarezové

Poprvé se na Grand Slamu dostala do semifinále Suarezová, která udělila lekci sebevědomé Šarapovové. Soupeřce povolila jen čtyři hry a stala se čtvrtou Argentinkou v semifinále French Open. Před ní to dokázaly Clarissa Fernandezová, Gabriela Sabatiniová a Raquel Giscafreová. "Ať dopadne semifinále jakkoli, je skvělé, že jsem se tam dostala," radovala se Suarezová.

Ve čtvrtfinále proti sedmnáctileté Šarapovové jí pomohly za drobného deště deblové zkušenosti. Argentinka ve dvojici se Španělkou Virginií Ruanovou-Pascualovou čtyřhru na French Open vyhrála v letech 2001 a 2002. "Postup ve dvouhře je cennější. Je za ním hodně tvrdé práce, protože nejsem přirozený talent a neměla jsem ani dost peněz," řekla tenistka.

I přes prohru se úsměv z tváře Šarapovové neztratil. Dlouhovlasá blondýnka byla spokojena. "Mám za sebou nádherný týden. Nečekala jsem, že se dostanu takhle daleko," řekla a chtěla na vyřazení zapomenout. "Už se těším na Wimbledon."

V mužské dvouhře udivuje svými výkony Brit Tim Henman. Mezi poslední čtyřku se z Grand Slamů dokázal zatím dostat jen doma na trávě ve Wimbledonu, ale dnes se mu to povedlo i na pařížské antuce. Juanu Ignaciu Chelovi nedal nejmenší šanci a v boji o finále jej čeká další Argentinec Guillermo Coria. Ten v letošní antukové sezoně prohrál jediný zápas.

Výsledky French Open
Muži
Dvouhra - čtvrtfinále:
Coria (3-Arg.) - Moya (5-Šp.) 7:5, 7:6 (7:3), 6:3, Henman (9- Brit.) - Chela (22-Arg.) 6:2, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llodra, Santoro (6-Fr.) - Knowles, Nestor (4-Bah./Kan.) 7:5, 6:7 (1:7), 6:3, Malisse, O. Rochus (Belg.) - Etlis, Rodriguez (9- Arg.) 6:4, 6:4.
Ženy
Dvouhra - čtvrtfinále:
Capriatiová (7-USA) - S. Williamsová (2-USA) 6:3, 2:6, 6:3, Dementěvová (9-Rus.) - Mauresmová (3-Fr.) 6:4, 6:3, Myskinová (6- Rus.) - V. Williamsová (4-USA) 6:3, 6:4, Suarezová (14-Arg.) - Šarapovová (18-Rus.) 6:1, 6:3.
Semifinálové dvojice: Suarezová - Dementěvová, Myskinová - Capriatiová.
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hantuchová, Woodbridge (SR/Austr.) - Mandulaová, Ram (Maď./Izr.) 6:3, 6:4, Golovinová, Gasquet (Fr.) - Widjajaová, Arnold (Indon./Arg.) 6:2, 6:2.
Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo:
Vesninová (8-Rus.) - Böhmová (9-ČR) 6:4, 6:4.

Reklama