Hlavní obsah

Mužské finále obstarají Argentinci

PAŘÍŽ

Argentina už může oslavovat vítěze French Open, je totiž jisté, že trofej získá tenista její země. Ve finále se v neděli utkají Gaston Gaudio a Guillermo Coria. Gaudio si v semifinále pohrál s favorizovaným krajanem Davidem Nalbandianem, Coria postoupil do finále po vítězné bitvě nad Britem Timem Henmanem.

Článek

Nenasazený Gaudio zažil nejtěžší chvíle ve druhé sadě. O tři roky mladší Nalbandian v ní už vedl 5:1 a byl blízko tomu, aby vyrovnal stav zápasu na 1:1 na sety. Běhavý Gaudio však přestál dva setboly a vyhrál pět her za sebou. V tie-breaku pak přišel nejkontroverznější moment zápasu.

Za stavu 5:2 ve zkrácené hře podával Gaudio z nesprávné strany, čehož si nevšimli Nalbandian ani rozhodčí na umpiru Andreas Egli až do té doby, co Gaudio míček získal. Sudí bod uznal a nařídil mu podávat opět ze stejného místa.  "Teď tedy bude podávat dvakrát ze stejné strany? Možná by stálo za to vyměnit umpire," rozčiloval se Nalbandian. Tie-break Gaudio ukončil nechytatelnou smečí a vyhrál zkrácenou hru 7:5.

Pak už se zápas zvrhl v Gaudiovu exhibici. Za šestadvacet minut uštědřil rodák z Buenos Aires svému frustrovanému krajanovi 'kanára' a mohl se radovat z postupu do finále French Open. Posledním Argentincem, kterému se to na pařížském turnaji podařilo, byl před dvaadvaceti lety legendární Guillermo Vilas, který úspěch svého následovníka sledoval z hlediště centrálního kurtu.

MUŽI
Dvouhra - semifinále:
Gaudio (Arg.) - Nalbandian (8-Arg.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:0, Coria (3-Arg.) - Henman (9-Brit.) 3:6, 6:4, 6:0, 7:5.
ŽENY:
Čtyřhra - semifinále:
Ruanová-Pascualová, Suarezová (1-Šp./Arg.) - Testudová, Vinciová (Fr./It.) 6:0, 6:1, Kuzněcovová, Lichovcevová (2-Rus.) - Navrátilová, Raymondová (5-USA) 6:2, 6:4.
Smíšená čtyřhra - finále:
Golovinová, Gasquet (Fr.) - Blacková, Black (4-Zimb.) 6:3, 6:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články