Hlavní obsah

Prostějovský turnaj vyhrála Číňanka

Tenistka Šuej Pcheng se stala překvapivou vítězkou prostějovského Czech Open. Osmnáctiletá Číňanka ve finále turnaje porazila domácí hráčku Zuzanu Ondráškovou 6:1, 6:3. Mužský vítěz naproti tomu v neděli vzejde z českého souboje mezi Michalem Tabarou a Radkem Štěpánkem.

Článek

Šuej Pcheng, 139. hráčka světového žebříčku, nedala Ondráškové mnoho šancí. Číňanka hrála přesněji a bez chyb. "Byla lepší," zhodnotila Ondrášková výstižně finálové klání. Ondrášková měla v druhém setu šance na zvrat, ale několikrát přišla o vedení 40:15 a hru ztratila.

"Pchengová jde výkonnostně nahoru, a bude-li takto pokračovat, může být vysoko v žebříčku," pochválila soupeřku. Sama byla se svým vystoupením v Prostějově spokojena. "Odehrála jsem dobré zápasy," řekla Ondrášková.

O titul mezi muži si to v neděli rozdají čeští tenisté Michal Tabara a obhájce loňského prvenství  Radek Štěpánek. Ten v dramatickém duelu zdolal Slováka Dominika Hrbatého 6:1, 6:7 a 7:6, i když v třetím setu prohrával s výše nasazeným soupeřem už 0:4.

České finále obstarají muži

Štěpánek uvedl, že druhé prostějovské semifinále bylo oboustranně výborným zápasem. "Ve třetím setu mi to na začátku hodně uletělo, ale stále jsem věřil v obrat. V závěru rozhodlo to, že jsem měl větší srdce," prohlásil vítěz. "K obhajobě titulu jsem udělal čtyři kroky, věřím, že zítra ve finále udělám ten pátý," dodal odhodlaně Štěpánek.

Ve druhém semifinále porazil Michal Tabara Tomáše Zíba. "Dostat se do finále je super pocit a byl bych moc rád, kdybych to dotáhl do konce. Co bylo na zápase nejtěžší? Mnozí mě považovali za favorita a bál jsem se, abych využil šanci, kterou jsem dostal," řekl Tabara, čtvrtfinálový přemožitel favorita Jiřího Nováka.

MUŽI:
Dvouhra - semifinále:
Tabara - Zíb (oba ČR) 6:1, 2:6, 6:2, Štěpánek (3-ČR) - Hrbatý (2-SR) 6:1, 6:7 (6:8), 7:6 (7:5).
ŽENY:
Dvouhra - finále:
Šuej Pcheng (Čína) - Ondrášková (ČR) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Průšová, Strýcová (ČR) - Šuej Pcheng, Sie Jen-ce (Čína) 7:6 (7:3), 7:5.

Reklama

Související témata: