Hlavní obsah

Na Wimbledon nedorazí další hvězda, odhlásil se Agassi

LONDÝN

Nejen nejlepší tenistky současnosti, Belgičanky Justine Heninová-Hardenneová a Kim Clijstersová, ale také Američan Andre Agassi bude chybět na dvorcích All England Clubu ve Wimbledonu. Agassi se organizátorům turnaje omluvil kvůli zranění kyčle, které jej trápí již delší čas.

Foto: ČTK

Andre Agassi

Článek

"Se zraněním kyčle bojuji již několik měsíců a během přípravy na Wimbledon jsem zjistil, že travnatý povrch moje problémy jenom zhoršuje a nemůžu s tím hrát," vysvětlil Agassi.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Las Vegas je ze své neúčasti na turnaji na dvorcích All England Clubu rozmrzelý. "Je to hodně smutné rozhodnutí. Bude mi chybět šance zahrát si na nejprestižnějším turnaji na světě," oznámil organizátorům.

Agassimu se v poslední době na kurtech nedařilo. Ve dvouhře prohrál tři zápasy za sebou včetně porážky v prvním kole French Open, což se mu stalo poprvé od roku 1997. Stále tak marně sahá po jubilejním osmistém vítězství na okruhu ATP.

Vedle manžela bývalé německé tenistky Steffi Grafové se z Wimbledonu rovněž kvůli zranění kyčle odhlásil Brazilec Gustavo Kuerten, zranění nohy neumožní start ani vítězi nedávného French Open Gastonu Gaudiovi z Argentiny.

V ženském pavouku budou kvůli zdravotním problémům chybět obě nejlepší tenistky světa, Belgičanky Justine Heninová-Hardenneová a Kim Clijstersová.

Reklama