Hlavní obsah

Wimbledon znovu propršel, bude se hrát i v neděli

LONDÝN

Kvůli dešti se tenisté ve Wimbledonu ani v sobotu vůbec nedostali na kurt a pořadatelé byli nuceni zhruba v 19:30 SELČ program zrušit. Vzhledem k tomu, že v tomto týdnu na třetím grandslamovém turnaji roku propršela již celá středa, rozhodli se pořadatelé výjimečně zařadit zápasy i na neděli.

Článek

První neděle je přitom na wimbledonské trávě tradičně volným dnem. V historii turnaje se v tomto termínu hrálo jen dvakrát, v roce 1991 a 1997, kdy se rovněž proti pořadatelům i hráčům spiklo počasí. Stejně jako tehdy budou letos vstupenky na výjimečný den zařazeny do volného prodeje, v němž lístky získají ti nejrychlejší.

Pořadatelé se zavedení 'pracovní neděle' dlouho bránili, nakonec jim však počasí nedalo jinou možnost. "Areál je v hustě zabydlené oblasti, víme, že naši sousedé nejsou příliš nadšeni z toho, že hrajeme v neděli," řekl dnes šéf All England Clubu Christopher Gorringe. "Nám samotným to také nedělá žádnou zvláštní radost, ale museli jsme zvolit tohle řešení, abychom napravili časový skluz," dodal Gorringe.

Skluz už činí 120 utkání

Po hektickém pátku, kdy se na kurtech v areálu All England Clubu odehrálo 96 zápasů, přitom proti původnímu programu chybělo sehrát jen šest duelů. Dnešní nepřízeň počasí však plány pořadatelů zhatila: turnaj je ve skluzu 120 utkání.

Svého zápasu se tedy dnes nedočkala ani poslední česká zástupkyně ve dvouhře Denisa Chládková, která měla hrát druhý zápas na kurtu číslo šest s Bulharkou Magdalenou Malejevovou.

Ve Wimbledonu doufají, že horší než dnes už to být nemůže, předpovědi počasí jim navíc dodávají mírný optimismus. "Zcela jistě to vypadá lépe. Samozřejmě, asi bude pár přeháněk, ale věřím tomu, že budeme hrát každý den," prohlásil hlavní rozhodčí turnaje Alan Mills.

Reklama