Hlavní obsah

Do fedcupového týmu se vrací Paštiková

PRAHA

Michaela Paštiková se po šesti letech vrací do fedcupové reprezentace. Čtyřiadvacetiletou tenistku vybrala kapitánka Petra Píchalová-Langrová k utkání proti Estonsku, jehož vítěz bude příští rok hrát Světovou skupinu II a poražený tým se zařadí do první divize euro-africké zóny. Paštiková doplnila v nominaci trojici Koukalová, Strýcová a Průšová.

Článek

Nominace Kláry Koukalové (60. na žebříčku dvouhry WTA), Barbory Strýcové (62.) a Libuše Průšové se čekala. "To bylo jasné," přitakala Píchalová v rozhovoru pro ČTK. Čtvrtou hráčkou v prvním kole v Itálii, kde Češky prohrály 1:3, byla juniorka Nicole Vaidišová. Nyní padla volba na Paštikovou. "Zaslouží si to za svoje výsledky. Hraje dobře a vždycky chtěla reprezentovat," vysvětlila kapitánka. "Je použitelná ve dvouhře i ve čtyřhře," doplnila Píchalová.

Paštiková je momentálně 141. hráčkou dvouhry a 97. ve čtyřhře. Ve Fed Cupu debutovala v roce 1998. Tenkrát prohrály s Lenkou Němečkovou čtyřhru za rozhodnutého stavu v utkání s Itálií, které české tenistky ztratily poměrem 1:4.

Benešová si chce odpočinout

Kapitánka nemá k dispozici českou jedničku Ivetu Benešovou, 55. hráčku světa. Letošní vítězka turnaje v Acapulku měla před třemi týdny autonehodu, sice odehrála první kolo ve Wimbledonu, ale není zcela zdravotně v pořádku a dala přednost odpočinku.

Český tým má sraz v pondělí na ruzyňském letišti odkud se přesune do Estonska. Koukalová trénuje v Praze, Strýcová ještě hraje s Davidem Riklem smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu a Paštiková s Průšovou plánovaly otestovat formu na menších turnajích.

Hrát se bude na antuce

Estonky se opírají o výkony dvojice Kaii Kanepiové (136.) a Maret Aniové (147.), na žebříčku jsou i Margit Ruutelová (588.) a Anet Kaasiková (983.). "Kanepiovou jsem viděla v Prostějově. Je vysoká a když se jí to dá do ruky, tak má tlak. Ale když se musí pohybovat, tak je tam více chyb," všimla si Píchalová.

Aniovou sledovala kapitánka v kvalifikaci French Open. "Té by více seděl rychlejší povrch než antuka. Je výbornou deblistkou," řekla.  Zápas se uskuteční 10. a 11. července v metropoli Tallinnu u Baltského moře. Hrát se bude na antuce v tenisovém centru Kadrioru s ochozy pro dva tisíce diváků.

Reklama

Související témata: