Hlavní obsah

Navrátilová dřela jako nikdy, chce olympijské zlato

LONDÝN

Přísahá, že už to bylo opravdu naposledy. Po sezóně je prý s jejím profesionálním tenisem definitivně amen. "Do Wimbledonu se ráda vrátím. Třeba jako komentátorka, ale fakt už nebudu hrát," tvrdila sedmačtyřicetiletá Američanka Martina Navrátilová. Pokolikáté už opakuje podobná slova?

Článek

S krajankou Lisou Raymondovou ztroskotaly v semifinále čtyřhry. Jednadvacátý vavřín si z londýnského travnatého koberce největší hvězda historie ženského tenisu neodvezla. Navrátilová a Billie Jean Kingová vyhrály ve Wimbledonu dvacet titulů, to zůstane zapsáno v historii.

:. ANKETA
Získá Martina Navrátilová ve čtyřhře olympijské zlato? Hlasujte na konci článku.

Divný konec

All England Clubu dala českoamerická Martina sbohem, divákům tam zamávala naposledy. "Není to moc emocionální loučení, že?" pravila. Jenže u levoruké tenisové 'babičky' si člověk nikdy nemůže být jist. Do Wimbledonu se letos vrátila ke dvouhře po 10 letech, proč by něco bláznivého nepodnikla i za rok?

Jestli se na trávu ale opravdu nevrátí, loučila se 'odstrčena'. Déšť zhustil program a semifinále dámské čtyřhry se odehrálo až na zapadlém dvorci číslo 13. "Skončilo to nějak divně, co se dá dělat," komentovala události Navrátilová.

Moc toužila si zahrát finále na svém milovaném centrkurtu, kde devětkrát pozvedla talíř pro vítězku dvouhry. Jenže její snažení zastavily Huberová z JAR s Japonkou Sugijamovou. Na loňský titul z mixu s Indem Pasem nenavázala.

"A přitom jsem letos předváděla lepší hru než loni," pokrčila rameny. V singlu dokázala uhrát jedno kolo, v deblu se jí však v bitvě o finále malinko klepala ruka nervozitou. "Kdybych nebyla nervózní, musel by mi být výsledek jedno. Ale já se s nervozitou nedokázala úplně vyrovnat. To mě štve. Jinak jsem ovšem spokojena, udělaly jsme s Lisou maximum, i když jsme nehrály nejlepší tenis."

Těší se do Atén

Na co se teď Navrátilová nejvíce těší? Na olympiádu do Atén, která je jejím hlavním cílem sezóny. "Upřímně řečeno, kdyby nebylo olympijských her, už bych letos nehrála," řekla rezolutně rodačka z Řevnic.

Pro úspěch pod pěti kruhy udělala prý v přípravě maximum. "Věřte mi, ještě nikdy v kariéře jsem tak nemakala. Myslím si, že nám s Lisou stále zbývá udělat pár zářezů na pažbě. Každopádně máme na to, abychom získaly zlato," věří si Navrátilová před turnajem, na němž se stane nejstarší tenisovou olympioničkou v historii.

Reklama