Hlavní obsah

Argentinskou bitvu vyhrál Caňas, uspěly české debly

STUTTGART/AMERSFOORT

Argentinský tenista Guillermo Caňas triumfoval na turnaji ve Stuttgartu. Čtvrtfinálový přemožitel Radka Štěpánka ve finále porazil v pětisetové bitvě svého krajana Gastona Gaudia. Vítězem turnaje v nizozemském Amersfoortu se stal domácí Martin Verkerk. Pětadvacetiletý tenista porazil ve finále Chilana Fernanda Gonzaleze a radoval se z druhého titulu kariéry.

Článek

Caňas získal ve Stuttgartu po prohraném prvním setu nad vítězem letošního French Open značnou převahu a v dalších dvou sadách mu povolil jen dvě hry. Čtvrtý set však prohrál 1:6 a o turnajový triumf musel ve čtyřicetistupňovém horku na centrálním dvorci bojovat ještě v pátém setu.

V něm po třech hodinách a 39 minutách proměnil hned první mečbol. Vedle trofeje za první letošní turnajové vítězství a šeku na 104.500 eur převzal navíc klíčky od stříbrného kabrioletu Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor. Poražený Gaudio, který byl na turnaji nasazený jako číslo dvě, si vydělal rovných 55 tisíc eur.

Čtvrtý nasazený Verkerk vyhrál v Amersfoortu nad Gonzalezem úvodní set v tie-breaku, jeho chilský soupeř se však nevzdal a podařilo se mu finále zdramatizovat vítězstvím v druhé sadě. Domácí tenista, hnán svými fanoušky, však nakonec zvládl závěr lépe. Po loňském triumfu v Miláně a hlavně finálové účasti na French Open si tak Verkerk připsal na konto další úspěch na antuce.

Titul ve čtyřhře získali v Amersfoortu čeští deblisté Jaroslav Levinský a David Škoch a poprvé se tak radovali z triumfu na turnaji ATP. Třetí nasazený český pár dnes porazil argentinsko- peruánskou dvojici José Acasuso, Luis Horna po setech 6:0, 2:6, 7:5.

Stejně jako v Amersfoortu se i na turnaji ve Stuttgartu radovali z titulu ve čtyřhře Češi. Jiří Novák s Radkem Štěpánkem porazili ve finále švédsko-australský pár Simon Aspelin, Todd Perry hladce ve dvou setech 6:2 a 6:4. Pro Nováka byl triumf na německé antuce již šestnáctou výhrou v deblu na turnajích ATP, Štěpánek má na svém kontě o polovinu titulů méně.

STUTTGART
Dvouhra - finále:
Caňas (Arg.) - Gaudio (2-Arg.) 5:7, 6:2, 6:0, 1:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Novák, Štěpánek (ČR) - Aspelin, Perry (Švéd./Austr.) 6:2, 6:4.
AMERSFOORT
Dvouhra - finále:
Verkerk (4-Niz.) - Gonzalez (2-Chile) 7:6 (7:5), 4:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Levinský, Škoch (3-ČR) - Acasuso, Horna (Arg./Peru) 6:0, 2:6, 7:5.

Reklama

Související témata: