Hlavní obsah

Roddick chystá Federerovi pomstu za Wimbledon

TORONTO/SAN DIEGO

Dva hlavní favorité postoupili do finále tenisového turnaje série Masters v Torontu. O největší podíl z dotace 2,5 miliónu dolarů se v neděli utkají v repríze wimbledonského finále šampión z All England Clubu Švýcar Roger Federer a Američan Andy Roddick, který v Kanadě loni vyhrál.

Foto: ČTK/AP

Ve Wimbledonu triumfoval Roger Federer. Bude tomu tak i v Torontu?

Článek

"Bude to paráda, už se nemohu dočkat. Oba tu předvádíme dobrý tenis a já mu něco dlužím od Wimbledonu," řekl Roddick, jenž před týdnem obhájil vítězství v Indianapolisu a teď se pokusí o totéž v Torontu.

"Hrálo se mi tu dobře už loni a letos je to stejné. Mám pocit, že tohle je mé oblíbené období v sezoně na oblíbeném povrchu," prohlásil Roddick, který v semifinále zdolal Němce Nicolase Kiefera 7:5 a 6:3.

Také prvnímu hráči světa Federerovi se daří a výhrou nad Švédem Thomasem Johanssonem protáhl svou vítěznou sérii už na 22 zápasů. Do Toronta přijel po kratší pauze, naposledy hrál doma v Gstaadu, kde triumfoval 11. července. Na další finále s Roddickem se těší, i když cítí únavu.

"Jsem vážně vyčerpaný, ale budu bojovat dál. Věřím, že mám šanci tady vyhrát," uvedl Federer.

Myskinová odvrátila devět mečbolů a uspěla

Vítězka French Open Anastasia Myskinová vydřela na turnaji v San Diegu postup do finále. V dramatickém třísetovém zápase s krajankou Verou Zvonarevovou odvrátila devět mečbolů, vyhrála 6:2, 6:7, 7:6 a poprvé od svého grandslamového triumfu si zahraje o titul. Soupeřkou jí bude ve skvělé formě hrající Lindsay Davenportová, která útočí na třetí titul ve třech týdnech za sebou.

"Hrozně jsem chtěla vyhrát. Nemyslela jsem na to, jak vyhraji, jen jsem prostě bojovala o každý míček," řekla Myskinová po zápase, který trval dvě hodiny a 28 minut. "Jednu chvíli už jsem ale myslela, že jsem prohrála. Celou dobu jsem měla zápas pod kontrolou a nejednou byl skoro pryč," dodala.

Třiadvacetiletá Myskinová na kurtu předváděla emotivní výbuchy ve chvílích, kdy se jí nedařilo, a pozadu nezůstala ani o čtyři roky mladší soupeřka, která dvakrát vzteky napálila míček.

První mečbol Myskinová odvrátila za stavu 4:5 ve třetím setu, dalších osm pak musela hasit v rozhodující zkrácené hře. Dramatickou koncovku, v níž čtyřikrát dělil míček od porážky i Zvonarevovou, nakonec Myskinová vyhrála 17:15.

TORONTO (2,5 miliónu dolarů)
Dvouhra - semifinále: Roddick (2-USA) - Kiefer (Něm.) 7:5, 6:3.
SAN DIEGO (1,3 miliónu dolarů)
Dvouhra - semifinále: Myskinová (3-Rus.) - Zvonarevová (Rus.) 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (17:15).

Reklama

Související témata: