Hlavní obsah

Šmehlík se stěhuje z Atlanty do New Jersey

EAST RUTHERFORD

Český hokejový obránce Richard Šmehlík a pravý křídelní útočník Grant Marshall přestoupili dnes do týmu zámořské NHL New Jersey Devils.

Článek

Šmehlík odešel z Atlanty za právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu. Marshalla pustilo vedení týmu Columbus Blue Jackets za výběr v pátém kole draftu v příštím roce, který se v případě, že Marshall odehraje v dresu Devils více než polovinu zápasů v play off, změní na výběr už ve čtvrtém kole draftu 2004.

Třiatřicetiletý Šmehlík letos ve 43 zápasech vsítil dvě branky a devět gólů svým spoluhráčům připravil. Vinou zranění třísel a hrudníku chyběl ve dvaadvaceti utkáních sezóny. Devět let strávil Šmehlík v Buffalu, odkud loni jako volný hráč odešel do Atlanty.

V zámořské prestižní soutěži český bek odehrál 632 zápasů, v nichž nashromáždil 49 gólů a 144 asistencí. Rovněž si odseděl 415 minut na trestné lavici. Letos činí jeho roční gáže 2,75 miliónu dolarů, v dalším opčním roce v New Jersey by si měl přijít na 2,5 miliónu dolarů.

Devětadvacetiletý Marshall hraje v osmé sezoně v NHL a na svém kontě má v letošním ročníku osm gólů a dvacet asistencí. Za 549 zápasů NHL v kariéře nastřílel 75 branek a připsal si 120 finálních přihrávek. V sezóně 1990-91 si při nárazu na mantinel přivodil zlomeninu krčního obratle.

Reklama