Hlavní obsah

Agassi chce utnout nepříznivou sérii s Federerem

NEW YORK

Třikrát za sebou nenašel ve vzájemném souboji Andre Agassi zbraň na světovou jedničku Rogera Federera. Americký tenista, který má jinak se Švýcarem vyrovnanou bilanci 3:3, chce tuto sérii ve středečním čtvrtfinále US Open zvrátit ve svůj prospěch. "Musím jít na kurt s tím, že budu hrát svůj nejlepší tenis," je si vědom čtyřiatřicetiletý Agassi.

Článek

Manžel bývalé německé tenistky Steffi Grafové si uvědomuje, že k postupu do semifinále bude muset ve Flushing Meadows předvést optimální výkon. "O tom není žádných pochyb," ví přemožitel českého tenisty Jiřího Nováka.

Agassi po Novákovi ve čtvrtém kole porazil Sargise Sargsiana z Arménie a na rozdíl od svého soupeře je před středečním zápasem rozehraný. Federer totiž mezi posledních osm postoupil bez boje, protože jeho osmifinálový soupeř Andrei Pavel z Rumunska kvůli zranění zad k zápasu nenastoupil.

"Čtyři dny nehrál, což pro něj nebude ideální," myslí si Agassi, který naposledy soupeře ze Švýcarska porazil v roce 2002 na turnaji v Miami.

Duel odlišných stylů

Agassiho respektuje i aktuálně nejlepší hráč světového žebříčku, jenž letos vyhrál grandslamové turnaje v Austrálii a ve Wimbledonu. "Bude to tvrdý zápas. Všichni to vědí a ani já nejsem výjimkou," řekl třiadvacetiletý Švýcar, kterého na olympijských hrách v Aténách v druhém kole vyřadil osmnáctiletý Čech Tomáš Berdych.

Na US Open se v jejich duelu potkají dva odlišné styly. Zatímco Federer vyznává útočný způsob hry, jeho o jedenáct let starší soupeř spoléhá na trpělivou hru od základní čáry.

"Myslím, že to bude dobrá konfrontace. Já se budu snažit udávat tempo a on mě nebude chtít přehrát silou, ale vždycky bude odhodlaný zahrát kvalitní úder," popsal Federer, co by se na kurtu mohlo odehrávat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články