Hlavní obsah

Do semifinále deštivého US Open proklouzly Davenportová a Kuzněcovová

NEW YORK

Lindsay Davenportová pokračuje ve své letní vítězné jízdě a po hladké výhře nad Šinobu Asagoevou je už v semifinále US Open. V něm se střetne s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která vyřadila svou krajanku Naďu Petrovovou. Program devátého dne grandslamového turnaje narušil déšť, kvůli němuž se stačily odehrát kromě juniorských duelů pouze čtyři utkání.

Článek

Nedohrány zůstaly atraktivní mužské čtvrtfinálové zápasy. Domácí miláček Andre Agassi se světovou jedničkou Rogerem Federerem stihli odehrát tři sety, stav je zatím příznivější pro Švýcara, jenž má po sadách 6:3, 2:6 a 7:5 navrch. Začal se hrát také duel Tima Henmana se Slovákem Dominikem Hrbatým. Favorizovaný Brit vyhrál první dva sety 6:1 a 7:5, pak se ale vrátil do New Yorku déšť a zápas musel být za stavu 5:4 pro Hrbatého ve třetí sadě přerušen.

Nedohrání zápasu rozhodně nechtěla dopustit Davenportová, která vyhrála již dvaadvacátý zápas v řadě a má velkou šanci vystřídat Belgičanku Justine Heninovou-Hardenneovou v čele světového žebříčku. Osmadvacetiletá Američanka vyprovodila svou japonskou soupeřku Asagoeovou za 46 minut dvakrát 6:1.

Zápas začal po osmi a půl hodinách dešťového zdržení zhruba před stovkou nejvytrvalejších fanoušků. "Nevadilo mi to, hlavně jsem chtěla, abychom už začali hrát. Čekání bylo dlouhé, ale ten pocit, když jsme konečně šli na kurt a vypadalo to, že bude sucho, stál za to," prohlásila Davenportová.

Utkání s Asagoeovou měla pod kontrolou, ale stále bedlivě sledovala oblohu. "Když jsem vedla už 5:1 ve druhém setu, pomyslela jsem si: Jestli teď začne pršet, tak umřu. Tak jsem začala trochu spěchat," usmívala se Američanka, která má za sebou šňůru čtyř turnajových vítězství v řadě.

Nyní ji čeká duel s Kuzněcovovou, která bude hrát poprvé o účast ve finále grandslamového turnaje. Devatenáctiletá Ruska si spravila náladu po vyřazení v prvním kole Wimbledonu a svou krajanku Petrovovou, přemožitelku Heninové-Hardenneové, porazila také ve dvou setech.

Na semifinále čtyřhry se může těšit David Rikl, jenž společně se svým indickým partnerem Leandrem Paesem vyřadil ve čtvrtfinále španělský pár Feliciano Lopez, Fernando Verdasco.

US OPEN - Muži:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Paes, Rikl (13-Ind./ČR) - Lopez, Verdasco (Šp.) 7:6 (7:4), 6:3, Nadal, Robredo (Šp.) - Koenig, Parrott (JAR/USA) 7:5, 7:5.
US OPEN - Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Davenportová (5-USA) - Asagoeová (Jap.) 6:1, 6:1, Kuzněcovová (9-Rus.) - Petrovová (14-Rus.) 7:6 (7:4), 6:3.

Reklama