Hlavní obsah

Kuzněcovová se stala princeznou US Open

NEW YORK

Ve finálovém zápase posledního grandslamu roku US Open se střetly Rusky Světlana Kuzněcovová a Jelena Dementěvová. Jasnou vítězskou se po 74 minutách hry na kurtu Arthura Ashe ve Flushing Meadows stala devatenáctiletá Kuzněcovová, když svou krajanku porazila 6:3 a 7:5.

Článek

"Když nevěříte, že turnaj můžete vyhrát, neměl byste ho hrát," popsala po vítězství spokejená Kuzněcovová co jí táhlo k triumfu. "Záleží na tom, co chcete udělat se svým životem. Někteří hrají tenis pro peníze, jiní kvůli rodičům a další protože chtějí něco dělat. Já chci uspět. Opravdu chci, aby si lidé pamatovali mé jméno," dodala.

Dementěvová ve finále doplatila na slabší servis, který byl naopak největší zbraní její soupeřky. Na turnaji nastřílela Kuzněcovová nejvíc es ze všech žen a symbolizuje nástup nové éry. Po svalnatých Američankách a Francouzkách nastupují štíhlé Rusky, jejichž údery ovšem nejsou o nic mírnější a nepřesnější. Ruské tenistky nyní vyhrály třetí grandslamový turnaj v řadě. Po Myskinové v Paříži a Marii Šarapovové ve Wimbledonu převzala štafetu Kuzněcovová.

Kuzněcovová získala svůj první grandslamový titul kariéry. Na US Open hrála potřetí, v přechozích dvou ročnících skončila vždy ve třetím kole. Na grandslamu se ji letos moc nedařilo. Na Australian Open se probojovala do třetího kola, na antuce v Paříži skončila ve čtvrtém a ve Wimbledonu dokonce v prvním kole.

Větší úspěchy si připsala ve čtyřhře. Letos finále vzdala po vyčerpávajícím utkání s Američankou Lindsay Davenportovou v semifinále dvouhry. Až ve finále totiž prohrála v Austrálii i ve Francii. Na wimbledonské trávě skončila ve čtvrtfinále.

Dvouhra - finále:
Kuzněcovová (9-Rus.) - Deměntěvová (6-Rus.) 6:3, 7:5.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová