Hlavní obsah

Tenisté si před baráží zvykají na měkčí antuku

V areálu Yacht y Golf Club v Lambare na okraji Asunciónu se připravují čeští tenisté na barážové utkání s Paraguayí o udržení ve Světové skupině Davisova poháru, ze které jako jediní nikdy nesestoupili. Měkké antukové kurty se po každodenním válcování zlepšují a kapitán týmu Cyril Suk má před čtvrtečním losováním jasno zatím jen o složení deblové dvojice.

Foto: DPA/EPA

Jiří Novák je jasnou jedničkou baráže Davisova poháru

Článek

V sobotní čtyřhře by měli nastoupit Jiří Novák a Radek Štěpánek, který je posilněn deblovým titulem z Delray Beach. O nominaci Nováka, který má v Davis Cupu ve dvouhře šňůru deseti výher za sebou, by nemělo být pochyb. O dvojce týmu se rozhodne mezi triem singlistů Štěpánek, Tomáš Berdych a Michal Tabara.

Zatím všechno funguje

Kapitána těší, že jsou všichni zdravotně v pořádku a mohou si zvykat na měkčí antuku. "Centrkurt je celkem ve slušném stavu," řekl Suk. "Je to jako u nás na jaře. Ještě neudusané, ale ono se to za pár dnů zlepší. Hodně to tu válcují," doplnil Novák.

.:ANKETA:
Jak dopadnou čeští tenisté v baráži Davisova poháru? Hlasujte na konci článku

Nejlepší český hráč věří, že se český tým i tentokrát udrží mezi elitou. "Jsme favority zápasu a pokud nenastanou nějaké zdravotní komplikace nebo střevní potíže, tak by to mělo dobře dopadnout," řekl třiačtyřicátý tenista světa. "Zatím není žádný problém a všechno funguje jak má," ujistil Novák, že jde vše podle plánu.

Delgado býval výborný

Jarní paraguayské počasí je nestálé. Jednou tenisté zažili až pětatřicetistupňová vedra, den na to bylo o patnáct stupňů méně. "Hodně se to mění, je jaro," odtušil Novák, který jako jediný hrál s domácí jedničkou Ramonem Delgadem. Někdejšího dvaapadesátého hráče světa, který je po zranění na 380. místě, dvakrát porazil. "Pamatuji si ho jako výborného tenistu, ale samozřejmě jsem ho dlouho neviděl, takže netuším, jak na tom je," řekl Novák.

Vedle Delgada má domácí kapitán Victor Pecca v týmu Franciska Rodrigueze (374. na žebříčku ATP) a dále hráče bez žebříčkového umístění: Paula Carvalla a patnáctiletého Daniela Lopeze.

Reklama

Související témata: