Hlavní obsah

Novák zahájí boj o udržení v Davisově poháru

PRAHA/ASUNCIÓN

Střetnutí českých tenistů s Paraguayí o udržení ve Světové skupině Davisova poháru zahájí v pátek Jiří Novák. Česká jednička bude hrát s Paulem Carvallem, po nich se ve druhé dvouhře utkají Tomáš Berdych s Ramonem Delgadou. Do čtyřhry český kapitán Cyril Suk nahlásil Nováka s Radkem Štěpánkem, domácí budou spoléhat na dvojici Delgado, Francisco Rodriguez.

Foto: Archiv

Jednička českého daviscupového týmu JIří Novák.

Článek

V neděli by měli nejdříve hrát první hráči obou týmů Novák a Delgado a po nich Berdych s Carvallem, ale kapitáni mají možnost složení čtyřhry i závěrečných singlů ještě změnit.

Češi jsou z žebříčkového pohledu jasnými favority utkání, ale kapitán nechtěl předem hovořit jako vítěz. "Nechci říkat, že by to mělo být jasné, protože je to Davisův pohár a v tom se občas dějí věci. Ale doufám, že to dobře dopadne," řekl Suk ČTK.

Velkým pomocníkem domácích mohou být diváci, kteří dokáží vytvořit hlučnou kulisu. Hlavní rozhodčí utkání českého kapitána ujistil, že by mělo být vše v pořádku. "Prý vědí, kdy má bubeník ztichnout. Snad to bude dobrý a nic se nestane," doufal Suk.

Soupeř třiačtyřicátého hráče světa Nováka není registrován ve světovém žebříčku ATP, ale za Paraguay má bilanci 17 vítězných a devíti prohraných zápasů v Davisově poháru. Všechny ale v nižších zónách. Osmadvacetiletému Carvallovi dal kapitán Victor Pecca nečekaně přednost před Rodriguezem, 374. tenistou na žebříčku.

Na pozici české dvojky dal kapitán důvěru Berdychovi, který hrál čtvrtfinále olympiády v Aténách, kde porazil světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska, a osmifinále na grandslamovém US Open. S Delgadem, bývalým 52. hráčem světa, který je po zranění až 380., se nikdy neutkal.

Davisův pohár - baráž o udržení ve Světové skupině
Paraguay - ČR (Asunción - antuka)
pátek (22:00 SELČ)Carvallo - Novák, Delgado - Berdych
sobota (23:30 SELČ)Delgado, Rodriguez - Novák, Štěpánek
neděle (22:00 SELČ)Delgado - Novák, Carvallo - Berdych

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík