Hlavní obsah

Čeští tenisté neztratili v Paraguayi ani bod

Čeští tenisté si i nadále udrželi příslušnost ke Světové skupině Davisova poháru, ze které nikdy nesestoupili. Jistotu měli již v sobotu po hladké výhře dvojice Jiří Novák a Radek Štěpánek ve čtyřhře. V neděli pak přidali poslední dva body Michal Tabara se Štěpánkem. Češi zvítězili v Paraguayi 5:0 na zápasy.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Radek Štěpánek úspěšně nahradil jedničku Jiřího Nováka.

Článek

Čtvrtý bod přidal na české konto Štěpánek, který v českém týmu dostal šanci místo jedničky Nováka, a porazil Ramóna Delgada 6:4, 6:2.

Poslední dvouhru pro české barvy získal Tabara, který zlomil odpor Franciska Rodrigueze v prvním setu za stavu 3:3 a celý zápas vyhrál 6:3 a 6:1. Češi tak vyhráli na antuce v Lambare 5:0 a mohou se těšit na čtvrteční los v Madridu, který jim určí soupeře pro první kolo Světové skupiny.

Tabara dostal v poslední dvouhře už za rozhodnutého stavu šanci místo Tomáše Berdycha a na svou první výhru v Davis Cupu byl náležitě hrdý. "Jsem moc spokojený s výsledkem, když jsem vyhrál první set, tak pak už jsem si tenis vyloženě užíval," citovala oficiální stránka soutěže českého tenistu.

Výsledek
Paraguay - Česko 0:5

Reklama

Související témata: