Hlavní obsah

Tenisté dostanou v Davis cupu znovu silného soupeře

PRAHA

Čeští tenisté se budou muset v Davisově poháru znovu potýkat se silným rivalem. Ani pošesté v řadě se totiž nevešli mezi nasazených osm týmů. Los proběhne ve čtvrtek ve španělském Madridu.

Foto: DPA/EPA

Čtvrteční los přidělí českým tenistům opět silného soupeře.

Článek

Pokud los českému týmu určí Francii, Švýcarsko, Austrálii nebo USA, předvede se výběr kapitána Cyrila Suka v domácím prostředí. V případě Argentiny, Ruska a Španělska by se hrálo na půdě soupeře a o místě dějiště souboje s Běloruskem by rozhodl los.

Čeští hráči podobně jako loni mezi sebou tipovali budoucího soupeře. Kapitán Suk zvedl ruku pro Bělorusko. "Ale nebylo to o tom, že bych je vyloženě chtěl," řekl Suk z Floridy.

Kapitán by raději hrál v domácím prostředí. Atraktivní zápas by mohl slibovat třeba duel se Švýcarskem a s Rogerem Federerem. "To by mohlo být zajímavé," řekl Suk. Moc se mu ale nechtělo nikam cestovat. "Španělé a Argentinci venku na antuce by byli hodně nepříjemní a v Rusku to může být všelijaké," uvedl Suk.

Tenisté se zachránili ve Světové skupině o víkendu v Paraguayi. Český tým jako jediný za 24 let existence současné podoby soutěže nesestoupil ze Světové skupiny, ale pětkrát za uplynulých sedm let se zachraňoval v baráži.

Světová skupina
Nasazení: 1. Španělsko, 2. USA, 3. Francie, 4. Austrálie, 5. Rusko, 6. Argentina, 7. Švýcarsko, 8. Bělorusko.
Ostatní týmy: Česká republika, Švédsko, Rakousko, Nizozemsko, Rumunsko, Chile, Chorvatsko, Slovensko.

Reklama

Související témata: