Hlavní obsah

Federer v Bangkoku vypráskal Roddicka

PRAHA

Podle not Švýcara Rogera Federera zazpíval v Bangkoku americkému tenistovi Andy Roddickovi kanár. Souboj dvou momentálně nejlepších hráčů světa nepřinesl žádné drama do posledního míčku. Suverénní Federer vyhrál první sadu 6:4, ve druhé pak neztratil ani jednu hru.

Foto: ČTK/AP

Roger Federer získal letošní desátý titul.

Článek

Federer tak oslavil už desátý letošní titul na okruhu ATP, ty nejcennější má ze tří grandslamových turnajů Australian Open, Wimbledonu a US Open. Nad Roddickem vyhrál dnes i třetí vzájemný zápas v této sezóně, stejně jako ve finále v Torontu a na slavné wimbledonské trávě.

Čína se dočkala prvního ženského titulu

Šestkrát byly čínské tenistky ve finále turnaje okruhu WTA, ale nikdy neučinily poslední krok. Až do neděle, kdy se na domácí půdě v Kuang Čou triumfovala dvaadvacetiletá Li Na. Ta se do hlavní soutěže probila z kvalifikace, přesto ji nikdo nezastavil. Ani ve finále Slovenka Martina Suchá, kterou Číňanka porazila 6:3 a 6:4.

"Před několika lety jsme v Kuang Čou měli jen národní turnaj a já ho tenkrát taky vyhrála. Je to pro mě šťastné město," řekla Li Na.

Novákův přemožitel Caňas vyhrál v Šanghaji

Jediný game ztratil Guillermo Caňas na cestě za turnajovým vítězstvím v Šanghaji. Argentinský tenista, který v semifinále vyřadil Jiřího Nováka, neměl ve finále moc práce s Němcem Larsem Burgsmüllerem a mohl se radovat z třetího letošního titulu. Ty předchozí má ze Stuttgartu a Umagu.

Caňas po loňském roce plném zranění hraje v poslední době ve velké pohodě. Z 19 zápasů prohrál jediný, v třetím kole US Open s Američanem Andym Roddickem. Po vítězství v Šanghaji je šestadvacetiletý Argentinec bohatší o 52 tisíc dolarů, Burgsmüller převzal šek na 30 600 dolarů.

Šarapovová získala v Soulu pátý titul

Sedmnáctiletá ruská tenistka Maria Šarapovová se na svůj pátý turnajový titul na okruhu WTA v kariéře moc nenadřela. Wimbledonskou vítězku v Soulu ani ve finále příliš neprověřila o rok starší Polka Marta Domachowská, která Šarapovové podlehla v hale Olympijského parku za necelou hodinu dvakrát 1:6.

Šarapovová na celém turnaji v korejské metropoli prohrála jen patnáct gamů a po zásluze si domů odveze prémii 22 tisíc dolarů. Domachowská za svou první účast ve finále inkasovala o deset tisíc méně.

Kuang Čou - finále
Li Na (Čína) - Suchá (SR) 6:3, 6:4.
Šanghaj - finále
Caňas (3-Arg.) - Burgsmüller (Něm.) 6:1, 6:0.
Soul - finále
Šarapovová (1-Rus.) - Domachowská (Pol.) 6:1, 6:1.
Bangkok - finále
Federer (1-Švýc.) - Roddick (2-USA) 6:4, 6:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články