Hlavní obsah

Tenistka Hsieh vyhrála v Malajsii s pomocí soupeřek první turnaj

KUALA LUMPUR

Turnaj WTA v Kuala Lumpuru vyhrála tenistka z Tchaj-wanu Hsieh Su-Wei, které patří až 123. místo ve světovém žebříčku. K premiérovému triumfu jí výrazně pomohly i soupeřky, protože hned dvě favoritky zápasy s ní vzdaly. Ve čtvrtfinále nejprve turnajová jednička Polka Agnieszka Radwaňská a dnes ve třetím setu boje o titul odstoupila Chorvatka Petra Martičová. Nedlouho po vypjatém semifinále ji přemohlo vyčerpání.

Článek

Martičová doplatila na deštivé počasí, které turnaj v Malajsii po celý týden provázelo a brzdilo. Dnes nejprve musela odehrát odložené semifinále a po tříhodinové bitvě jí na duel o trofej už nezbyly síly. První set ještě vyhrála 6:2, pak ale Hsieh získala druhou sadu 7:5 a při jejím vedení 4:1 pátá nasazená Chorvatka skrečovala.

Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy společné tažení turnajem ve čtyřhře v Kuala Lumpuru až do finále nedotáhly. Devatenáctiletá dvojčata prohrála v semifinále s asijským párem Čchan Chao-Čching, Rika Fudžiwarová, i tak mladé Češky dosáhly největšího společného výsledku na WTA Tour.

KUALA LUMPUR (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Martičová (5-Chorv.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:5).
Finále:
Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) - Martičová 2:6, 7:5, 4:1 skreč.
Čtyřhra - semifinále:
Čchan Chao-Čching, Fudžiwaraová (3-Tchaj-wan/Jap.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 5:7, 6:2, 11:9.

Reklama