Hlavní obsah

Kvitová bude hrát v Indian Wells čtyřhru s Azarenkovu

Indian Wells

Tenistka Petra Kvitová si zahraje na turnaji v Indian Wells vedle dvouhry i čtyřhru. Wimbledonská vítězka a třetí hráčka světa spojila síly s čerstvou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Tenistka Petra Kvitová s trofejí pro vítězku Turnaje mistryň. V pozadí poražená finalistka Viktoria Azarenková z Běloruska.

Článek

Kvitová s Azarenkovou dostaly divokou kartu a v 1. kole si zahrají s Češkou Vladimírou Uhlířovou a Jihoafričankou Natalií Grandinovou. Ve druhém případně narazí na další českou hráčku Květu Peschkeovou s Ruskou Ninou Bratčikovovou, nebo na páté nasazené Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou z Itálie.

"Jsem nadšená, že budeme hrát s Petrou Kvitovou čtyřhru. Může to být opravdu zábava," napsala Azarenková na Twitteru. Obě tenistky používají rakety Wilson a spolu absolvovaly v USA také focení pro výrobce, při kterém je doplnila japonská hvězda Kei Nišikori. Azarenková pózovala u travnatého dvorce, Kvitová třeba s trenérem Davidem Kotyzou.

V Indian Wells stojí o účast nejlepších hráčů dvouhry i v čtyřhře pořadatelé. Pro Kvitovou může být čtyřhra i formou tréninku a rozehrání, jelikož se na turnaje vrací po měsíční pauze zaviněné zraněními achilovky, kolena a následné nemoci.

Kvitová hraje čtyřhru jen výjimečně. Loni nastoupila do debla dvakrát, o rok dříve čtyřikrát a vždy pouze na grandslamech. Čtyřhru si letos už zahrála na Hopmanově poháru v Perthu po boku Tomáše Berdycha a do mixu by měla nastoupit rovněž na olympijských hrách v Londýně, kde bude jejím partnerem Radek Štěpánek.

Do čtyřhry mužů jsou přihlášeni první hráč světa Novak Djokovič, dvojka Španěl Rafael Nadal, čtyřka Brit Andy Murray, šestka Jo-Wilfried Tsonga z Francie i osmička Mardy Fish z USA, který bude hrát s bývalou jedničkou Andym Roddickem. Všichni hrají se svými krajany, což je dáno i tím, že uvažují o startu na olympiádě.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík