Hlavní obsah

Kvitová - McHaleová 6:2, 2:6 a 3:6Kvitová v Indian Wells skončila, Zakopalová, Štěpánek a Šafářová jdou dál

Indian Wells

Návrat do turnajového kolotoče se nevydařil podle představ. Světová trojka Petra Kvitová skončila v Indian Wells již ve třetím kole. Česká tenistka, která hrála turnaj po více než měsíční pauze, prohrála s Američankou Christinou McHaleovou po setech 6:2, 2:6 a 3:6.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Petra Kvitová po prohře s Američankou Christinou McHaleovou.

Článek

Do osmifinále postoupila bez boje Klára Zakopalová, protože světová devítka Věra Zvonarevová k zápasu kvůli virovému onemocnění nenastoupila. Dobře zahájil turnaj Radek Štěpánek, který v 2. kole zdolal Belgičana Xaviera Malisse jasně 6:2 a 6:1.

Dvaadvacetiletá Kvitová ovládla suverénně první sadu, ale pak jí začaly docházet síly. Více chybovala a převahu na dvorci převzala o tři roky mladší americká tenistka. "Na začátku jsem byla v pohodě a hrála dobře, ale pak už ne," řekla Kvitová.

Kvitová měla měsíční pauzu, protože léčila zranění achilovky a kolena a naposledy brala antibiotika kvůli nachlazení. "Na kondici to bylo znát, bylo těžké se dobře pohybovat a hrát vítězné údery. Podání také nebylo nic moc," řekla Kvitová, která udělala sedm dvojchyb, čtyřikrát přišla o servis a prohrála za dvě hodiny.

Česká wimbledonská vítězka ocenila pohyb mladé Američanky. "Hodně míčů vrátila a skoro nechybovala," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy. "Příště proti ní musím hrát jako v prvním setu, dobře podávat a hrát agresivně," řekla.

Letošní sezónu začala Kvitová výhrou v Hopmanově poháru společně s Tomášem Berdychem, hrála semifinále v Sydney i na Australian Open a českému týmu pomohla začátkem února k výhře ve Fed Cupu nad Německem, pak se léčila.

Zakopalová hraje v Indian Wells již podesáté v kariéře a poprvé postoupila do osmifinále, přičemž v předchozích letech došla nejdále do druhého kola. V duelu o postup do čtvrtfinále se utká s osmou nasazenou Li Na z Číny.

Šafářové vzdala Schiavoneová

Česká tenistka Lucie Šafářová si v Indian Wells zahraje v osmifinále. Postup ze třetího kola jí usnadnila desátá nasazená hráčka Francesca Schiavoneová z Itálie, která zápas po prohře 2:6 v prvním setu vzdala.

Pětadvacetiletá Šafářová si díky postupu zahraje o třetí čtvrtfinálovou účast v sezoně. Její další soupeřkou bude loňská finalistka Marion Bartoliová z Francie, kterou v dosavadních šesti vzájemných zápasech porazila jen jednou.

Se Schiavoneovou se Šafářová utkala posedmé v kariéře a připsala si čtvrté vítězství nad předloňskou šampionkou Roland Garros.

Turnajem se šíří střevní virusMezi tenisty se v Indian Wells šíří střevní virus, kterým se nakazilo už osm hráčů či hráček. Mezi postiženými, jež mají stejné příznaky a většina z nich své zápasy skrečovala, zatím není nikdo z Čechů.

Tamní zdravotnický úřad vydal varování, že virus nezasáhl jen tenisovou arénu, ale celou lokalitu Coachella Valley v Kalifornii. Přenáší se vzduchem, přímým kontaktem a nejde o otravu jídlem, což bylo původní podezření. Projevy trvají 24 až 48 hodin.

Mezi nakaženými je i Ruska Věra Zvonarevová, která dnes v noci vzdala zápas proti Kláře Zakopalové a bez boje ji poslala do osmifinále. "Je mi to líto, ale nejsem schopná nastoupit. Snad se do příštího týdne a turnaje v Miami dám dohromady," uvedla devátá nasazená hráčka a vítězka dvanácti turnajů na okruhu WTA Zvonarevová v prohlášení.

Horečky, zvracení a průjmy postihly i sedm dalších hráčů. Už během týdne to byli Němec Kohlschreiber, Ital Seppi, Slovenka Rybáriková a Američanka Matteková. V neděli na marodku přibyli se Zvonarevovou také Francouz Monfils, Rakušan Melzer a Američanka Kingová.

"Prožila jsem jednu z nejhorších nocí v životě," popsala Kingová na Twitteru. "Nevolnost, horečka, zvracení a průjem zároveň... Od někoho jsem něco chytla," napsala americká tenistka.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 11,073.328 dolarů):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (28-ČR) - Malisse (Belg.) 6:2, 6:1, Federer (3-Švýc.) - Kudla (USA.) 6:4, 6:1, Ferrer (5-Šp.) - Dimitrov (Bul.) 6:2, 6:2, Tsonga (6-Fr.) - Llodra (Fr.) 4:1 skreč, Tipsarevič (10-Srb.) - Muller (Luc) 6:4, 6:2, Bellucci (Braz.) - Melzer (20-Rak.) 6:3, 6:3, Dolgopolov (21-Ukr.) - Darcis (Belg.) 6:7 (13:15), 6:3, 7:5, Nalbandian (Arg.) - Čilič (24-Chorv.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), Raonic (27-Kan.) - Berlocq (Arg.) 6:4, 6:2, Isner (11-USA) - Mónaco (22-Arg.) 7:5, 7:5.
Ženy:
Dvouhra : 3. kolo:
Zakopalová (ČR) - Zvonarevá (9-Rus.) bez boje, Šafářová (23-ČR) - Schiavoneová (10-It.) 6:2, skreč., McHaleová (32-USA) - Kvitová (3-ČR) 2:6, 6:2, 6:3, Azarenková (1-Běl.) - Kuzněcovová (25-Rus.) 6:1, 6:2, A. Radwaňská (5-Pol.) : Pennettaová (It.) 6:4, 6:2, Hamptonová (USA) - Gajdošová (Austr.) 6:2, 6:7 (1:7), 6:2, Bartoliová (7-Fr.) - Scheepersová (JAR) 6:2, 6:0, Petrovová (30-Rus.) - Stosurová (6-Austr.) 6:1, 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), Vinciová (21-It.) - Cibulková (16-SR) 6:7 (5:7), 6:0, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kirilenková, Petrovová (4-Rus.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: