Hlavní obsah

Berdych - Roddick 6:3, 4:6 a 6:2Berdych si vyšlápl na bývalou jedničku a čeká ho provokatér Almagro

Indian Wells

Český tenista Tomáš Berdych postoupil do osmifinále turnaje v Indian Wells. Sedmý nasazený zdolal ve třetím kole bývalého prvního hráče světa Andyho Roddicka z USA po setech 6:3, 4:6 a 6:2.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Radostné gesto Tomáše Berdycha po vítězství nad Andy Roddickem.

Článek
Fotogalerie

"Hrát s Andym je vždycky náročné a tentokrát to bylo ještě o něco těžší, protože on byl doma, což zápasu dodalo extra nádech. I proto jsem mnohem šťastnější, jak jsem zápas zvládl, a odcházel z kurtu jako vítěz," radoval se Berdych.

Berdych porazil Roddicka popáté z jedenácti vzájemných duelů a podruhé za sebou. V Indian Wells si k výhře pomohl sedmi esy a agresivní hrou. "Co rozhodlo třetí set? Tomáš mě přehrál, trefoval míč lépe než já," řekl Roddick po utkání.

Postupem do osmifinále Berdych vyrovnal svůj loňský výsledek. V boji o čtvrtfinále se střetne s dvanáctým nasazeným Nicolás Almagrem ze Španělska.

V sedmi vzájemných duelech dokázal Berdych zvítězit. Naposledy se mu to podařilo na letošním Australian Open, když vyhrál ve čtyřech setech. O zápase se ještě dlouho mluvilo, protože se český daviscupový reprezentant rozhodl, že svému soupeři nepodá po zápase ruku.

Nejvýše nasazený Novak Djokovič přešel přes Jihoafričana Kevina Andersona zdánlivě snadno 6:2, 6:3, ale první set se hrál skoro hodinu. "Bylo to vyrovnané, což výsledek vůbec neukazuje. Měl jsem štěstí, že jsem dokázal udržet své brejky. Byl jsem moc spokojený se svým returnem," řekl obhájce titulu Djokovič.

Černý americký den podtrhl Mardy Fish. Osmý nasazený hráč nečekaně vypadl ve třetím kole s Australanem Matthewem Ebdenem, účastníkem kvalifikace, po prohře 3:6 a 4:6. Až po třísetové bitvě postoupila loňská vítězka ženské dvouhry Caroline Wozniacká, bývalá světová jednička porazila Švédku Sofii Arvidssonovou 3:6, 7:5 a 6:2.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Roddick (30-USA) 6:3, 4:6, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Anderson (29-JAR) 6:2, 6:3, Ebden (Austr.) - Fish (8-USA), 6:3, 6:4, Almagro (12-Šp.) - Giraldo (Kol.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:2), Simon (13-Fr.) - Wawrinka (23-Švýc.) 6:4, 6:4, Andújar - Ramos (oba Šp.) 7:6 (7:5), 6:4, Harrison (USA) - García-López (Šp.) 6:4, 7:5.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Halepová (Rum.) 6:3, 6:4, Ivanovičová (15-Srb.) - Pervaková (Kaz.) 6:7 (8:10), 6:3, 6:2, Kirilenková (20-Rus.) - Dominguezová(Šp.) 6:2, 4:6, 6:4.

Reklama