Hlavní obsah

Permanentky na Davis Cup proti Srbsku rychle zmizely

Praha

Čeští tenisté se mohou ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku těšit na velkou diváckou podporu. Vstupenky na zápas v pražské O2 areně, který se uskuteční od 6. do 8. dubna, jsou prakticky vyprodány. Permanentky nejsou od středy dopoledne a zbývá už jen pár lístků na jednotlivé dny.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Srbská hvězda Novak Djokovič láká diváky na Davis Cup.

Článek

"Nejsme tím velkým zájmem šokováni, ale je velmi milé překvapení, že se to vyprodalo takhle rychle," řekl ČTK Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní. "Zbývá jen pár lístků na jednotlivé dny, ale jinak považujeme zápas za vyprodaný, což je velmi příjemné zjištění," doplnil mluvčí Karel Tejkal.

Prodej na Davisův pohár začal v noci na úterý na terminálech Sazky a ve středu ráno přes internet. "V úterý dopoledne už bylo vyprodáno spodní patro a ve středu v deset dopoledne zmizelo zbývajících dva tisíce lístků," řekl Tejkal.

Kapacita arény pro utkání je 13 500 míst. Na každý den šlo do prodeje téměř 10 tisíc lístků, přičemž Srbové dostali dle pravidel vždy deset procent.

Náklady na uspořádání zápasu Davisova poháru se podle organizátorů vyšplhají na 20 milionů korun. Ze vstupného získají polovinu této částky, což je mnohem víc než v Ostravě, kde tenisté často hrají a vyhráli tam i v prvním kole. "To se nedá srovnat, jelikož cena vstupného je v Ostravě nižší a kapacita haly menší," řekl Tejkal.

Česká sportovní doufá, že na daviscupu se Srbskem výjimečně vydělá - zisk očekává okolo 24 milionů korun. Vedle vstupného obdrží pořadatelé 200 tisíc eur (v přepočtu 4,9 mil. korun) od mezinárodní federace ITF, která za to má reklamní plochy, a k dalším příjmům patří finance od sponzorů a dotace z veřejných zdrojů.

Češi by měli nastoupit s osvědčenou dvojicí Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, ale nominaci oznámí kapitán Jaroslav Navrátil až deset dnů před losem 28. března. V týmu Srbů se očekává, že nebude chybět první hráč světa Novak Djokovič.

Reklama