Hlavní obsah

Klejbanovová se chce při návratu po rakovině tenisem bavit

Bývalá dvacátá tenistka světa Alisa Klejbanovová se po téměř roce vrací na kurty. Ruska se vyléčila z rakoviny, na turnaji WTA v Miami dostala divokou kartu a začátek nové kariéry si chce především užít.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Ruská tenista Alisa Klejbanovová

Článek

"Nechci myslet na žebříček, chci být konečně zpět na dvorci a cítit se dobře. Chci být sama sebou," řekla Klejbanovová před prvním kolem, v kterém se střetne se Švédkou Johannou Larssonovou. "Chci žít svůj život naplno," řekla.

Vítězka dvou turnajů WTA loni v červenci v den 22. narozenin oznámila, že má zhoubný nádor lymfatických uzlin. Poslední zápas si zahrála v květnu na antuce v Římě. "Byl to pro mě šok, ale vrhla jsem všechny síly na boj s rakovinou."

V prosinci léčbu dokončila a od té doby trénovala na Floridě v Key Biscayne. "Tenis mě baví mnohem víc než předtím. I když začátek byl fyzicky nesmírně náročný, vůbec jsem nechtěla z kurtu slézt," řekla před měsícem. "Vím, že se zase budu stresovat a mít před zápasem nervy, ale tenis už nebude to nejdůležitější," uvedla.

Moskevská rodačka, která se léčila v Itálii, v sobě přesto nezapřela touhu tenisem znovu něco dokázat. "Třeba budu lepší než před nemocí," poznamenala, ale jedním dechem dodala: "Chci se hlavně tenisem dobře bavit a užívat si každý míč."

Reklama