Hlavní obsah

Kvitovou na Floridě trápí astma. Pomůže inhalátor?

Česká tenistka Petra Kvitová bojuje v Americe nejen se soupeřkami, ale tradičně i s astmatem. Před turnajem v Miami, kde je třetí nasazenou hráčkou, se jí kvůli vyšší vlhkosti hůře dýchá. Stresovat se tím ale nechce.

Foto: Mark J. Terill, ČTK/AP

Petra Kvitová v akci.

Článek

"V Miami to je mnohem horší než v Indian Wells, protože tady je větší vlhkost vzduchu. Není to příjemné, špatně se mi v tom dýchá, vyletí mi tep, ale musím s tím bojovat," řekla Kvitová na setkání s médii a na svém profilu na Facebooku.

Kvůli astmatu má Kvitová inhalátor, který používá i během utkání. "Na začátku zápasu to je nejlepší, postupem času se rychleji unavuji a nehraji agresivně, jak bych si přála. Přesto, že se necítím na kurtu nejlépe, ale můžu hrát dobře," věřila.

Na Floridě Kvitová při předešlých čtyřech startech nikdy nevyhrála v hlavní soutěži dva zápasy v řadě. Před letošním příjezdem navíc není moc rozehraná. V Indian Wells vypadla ve 3. kole a předtím měsíc kvůli zdravotním problémům nehrála.

"Po odstoupení ze čtyřhry v Indian Wells jsem měla den volno a pak jsem se vrhla na trénink, abych dohnala deficit a zvládla jsem toho docela dost. Od soboty se připravuji v Miami. Pracovala jsem i na kondici," řekla Kvitová. "Docela mi to lítá, ale zatím si zvykám na zdejší podmínky a uvidíme, jak to půjde," doplnila.

Kvitovou možná čeká Venus

Soupeřkou wimbledonské vítězky Kvitové ve druhém kole, kam je přímo nasazena, může být buď bývalá světová jednička Venus Williamsová z USA, která v Miami získala již třikrát titul, nebo Japonka Kimiko Dateová-Krummová.

Spíše se očekává, že bude hrát s Venus Williamsovou, která se vrací po půlroční pauze. "Bylo to trošku překvapení. Nevím, co od ní čekat, jak je na tom, kolik má natrénováno, tak uvidíme," řekla Kvitová. Jediný vzájemný zápas Češka před čtyřmi lety vyhrála a v Memphisu způsobila obrovské překvapení. "Tehdy to bylo mé největší vítězství, obrovský boom," vzpomínala. Nyní bude favoritkou.

Před turnajem v Miami Kvitová vyzdvihla výkony světové jedničky Viktorie Azarenkové. Běloruska letos vyhrála všech 23 zápasů. "Klobouk dolů, co předvádí," ocenila Kvitová, která jako poslední Azarenkovou porazila loni ve finále Turnaje mistryň v Istanbulu. V Miami se s ní případně může potkat v semifinále.

Reklama

Související témata: