Hlavní obsah

Bartoliová - Azarenková 6:3, 6:3Azarenková poražena. Skvělou sérii světové jedničky ukončila Bartoliová

Aktualizováno

Vítězná série běloruské tenistky Viktorie Azarenkové skončila po 26 zápasech ve čtvrtfinále turnaje v Miami, kde ji porazila 6:3, 6:3 Marion Bartoliová z Francie. Šňůra aktuální světové jedničky, která zahrnovala triumf na Australian Open, byla nejdelší na WTA Tour od roku 1997, kdy prvních 37 utkání sezóny vyhrála Martina Hingisová.

Foto: Robert Sullivan, Reuters

Viktoria Azarenková smutní po vyřazení v Miami.

Článek

"Jsem jen člověk, žádná superžena. Ráda bych byla, ale nejsem," vzala porážku s humorem Azarenková, kterou ve středu nepodržel servis a dělala neobvyklé chyby od základní čáry. "Samozřejmě jsem zklamaná. Kdo by se tak po porážce necítil? Ale na to, co jsem dokázala v posledních pár měsících, můžu být opravdu hrdá," dodala dvaadvacetiletá rodačka z Minsku.

Bartoliová získávala navrch i díky tomu, že se v některých výměnách pohybovala uvnitř kurtu před základní čarou. "Někdy jsem trefovala míče hodně brzy. Bylo to skoro jako ping pong," uvedla Francouzka. Její semifinálovou soupeřkou bude Polka Agnieszka Radwaňská, jež porazila 6:4, 6:1 unavenou Američanku Venus Williamsovou, přemožitelku Petry Kvitové z druhého kola.

V mužské části turnaje se světová dvojka Rafael Nadal ze Španělska přiblížil svému cíli poprvé turnaj v Miami vyhrát díky čtvrtfinálovému vítězství 6:2, 5:7 a 6:4 nad Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. V semifinále se utká s Britem Andym Murrayem, jenž musel také tři sety bojovat se Srbem Jankem Tipsarevičem.

Vítěz z Miami z roku 2009 od stavu 4:2 v prvním setu prohrál šest gamů za sebou, ale dokázal se do utkání vrátit a zvítězit 4:6, 6:3, 6:4. "Dnes to byl pro mě opravdu důležitý zápas, kvůli tomu, jak jsem se vypořádal s nepříznivým stavem v druhém setu," uvedl Murray, svěřenec Ivana Lendla.

Turnaj v Miami (tvrdý povrch, dotace 9,656.100 dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Tsonga (6-Fr.) 6:2, 5:7, 6:4
Murray (4-Brit.) - Tipsarevič (9-Srb.) 4:6, 6:3, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartoliová (7-Fr.) - Azarenková (1-Běl.) 6:3, 6:3.
Semifinálové dvojice:
Bartoliová - A. Radwaňská (5-Pol.)
Wozniacká (4-Dán.) - Šarapovová (2-Rus.).

Reklama

Související témata: