Hlavní obsah

Lendl se sází s Murraym. Přijede do Wimbledonu na bruslích?

Miami

Letošní Wimbledon může zažít neobvyklou scénu. Teoreticky se může stát, že Ivan Lendl projede branou slavného All England Clubu na kolečkových bruslích oděn do bílého elastického dresu. Stane se to, pokud český rodák přijme sázku, kterou na něj vymýšlí jeho svěřenec Andy Murray.

Foto: ČTK/AP

Ivan Lendl se svým svěřencem Andym Murrayem na turnaji v Brisbane.

Článek

Murray domluvil, že budou hrát s Lendlem čtyřhru na antuce v Barceloně proti nejlepším britským deblistům Colinu Flemingovi (24. ATP čtyřhra) a Rossu Hutchinsovi (31.). "Sázka ještě není přesně stanovena, ale Ivan bruslí hodně často, a pokud prohrajeme, tak je možné, že na bruslích vjede do Wimbledonu oblečen v bílých elasťácích," řekl Murray v rozhovoru pro oficiální stránky turnaje v Miami.

Dvaapadesátiletý Lendl jezdí na kolečkových bruslích skutečně aktivně. Doma na Floridě i šestkrát týdně přes 20 kilometrů. "Je to méně namáhavé na kolena, dobré na plíce a jako trénink na golf. Jen zápěstí trpí při pádech," říkal kdysi Lendl.

Murray, který letos angažoval Lendla za trenéra, aby dokázal získat grandslamový vavřín, se často a rád sází se členy svého realizačního týmu. Většinou se sázky týkaly nohejbalu s tenisákem, při kterém se hráči často zahřívají před tréninkem.

Po prohraných zápasech musel Murray například líbat chodidla kamarádům, nebo přijít na večeři v dámském oblečení. V minulosti musel skotský rodák také vydržet ledovou vanu bez plavek, nebo mít při tréninku na hlavě kriketovou helmu.

"Sázíme se hodně. Když jde jen o nějakou malou sázku, jako líbání nohou, tak se většinou moc nesoustředím, ale když jde třeba o to nosit celý den s sebou kriketovou pálku, koncentruji se mnohem víc," řekl Murray.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články