Hlavní obsah

Šafářová - Lučičová 6:2, 6:0Šafářová prošla jako jediná Češka v Charlestonu do osmifinále

Charleston

Devátá nasazená Lucie Šafářová dokázala jako jediná z českých tenistek uspět ve druhém kole turnaje v americkém Charlestonu.

Foto: Mic Smith, ČTK/AP

Lucie Šafářová se s Mirjanou Lučičovou dlouho nepárala.

Článek

Ve svém úvodním utkání na antukovém podniku zvítězila hladce 6:2, 6:0 nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, která postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace. V osmifinále se Šafářová utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou, která ve středu vyřadila Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Ve druhém kole se rozloučily se soutěží také Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková.

Za hodinu hotovo

Šafářová, která měla v prvním kole volný los, se v duelu s Lučičovou zdržela na kurtu necelou hodinu. Se svou příští soupeřkou Wozniakovou se dosud utkala dvakrát a má s ní bilanci 1:1.

V souboji bývalých světových jedniček zvítězila Američanka Venus Williamsová, která se nedávno vrátila na turnaje po dlouhé zdravotní pauze, nad Srbkou Jelenou Jankovičovou 7:5, 6:0. "Dlouho jsem nehrála, tak jsem v prvním setu hledala správný rytmus a zvykala si. Ve druhém si všechno sedlo," libovala si Williamsová, která vyhrála posledních devět gamů zápasu. Ve třetím kole ji čeká Australanka Anastasia Rodionovová.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 740.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (9-ČR) - Lučičová (Chor.) 6:2, 6:0, V. Williamsová (USA) - Jankovičová (7-Srb.) 7:5, 6:0, Petrovová (13-Rus.) - Craybasová (USA) 2:6, 7:6 (8:6), 6:2, Švedovová (Kaz.) - Wickmayerová (12-Belg.) 6:2, 7:6 (7:2).

Reklama

Související témata: