Hlavní obsah

Berdych: Bylo by skvělé mít klid po sobotním deblu

Na bělehradský daviscupový duel se Srbskem z roku 2010 nevzpomíná Tomáš Berdych zrovna s radostí. Jako česká jednička tehdy překvapivě prohrál obě dvouhry a vidina finále se rozplynula. O to víc motivace by mohl mít šestadvacetiletý tenista právě nyní. Čtvrtfinálová bitva začíná už zítra.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Daviscupový reprezentant Tomáš Berdych

Článek

Jde zatím vše podle vašich plánů?

Všechno vypadá, jak má. Teď bude nejdůležitější vyrazit k zápasům s tím správným pocitem. Což by před plnou halou neměl být problém.

Jak jste se zatím srovnal s přechodem na antuku?

Je za mnou teprve pár dnů opravdu pořádného tréninku. Zeptejte se mě v neděli, až budu mít po třech těžkých zápasech... I když, ideální by byly dva, abychom si už po sobotní čtyřhře mohli říct, že je to doma. Beru to tak, že jsem na antuce nehrál vlastně tři čtvrtě roku a nějakou dobu potrvá, než se to začne blížit mým představám. Ale příprava je kvalitní, snad taková bude i celá antuková sezóna.

Na venkovních turnajích se od antuky neustále práší, je to faktor, který je znát i v hale?

Pod střechou ten antukový kurt vypadá úplně jinak. Musí se víc kropit, aby byl řekněme kompaktnější.

Organizátoři už předem hlásili, že je vyprodáno. Srbové se pražského ‚kotle' trochu obávají a tvrdí, že právě díky fanouškům jsou Češi favority. Čím je pro vás v domácích utkáních divácká podpora tak výjimečná?

I v Ostravě je to vždycky ohromná pomoc. Ale bavit se, jestli jsou procentuální prognózy 60 ku 40 nebo 70 ku 30, je v tuhle chvíli zbytečné. Hlavní je vydat ze sebe maximum na kurtu.

Kolik z těch předpokládaných třinácti tisícovek diváků v O2 Areně budou vaši známí či příbuzní?

To zařizoval spíš taťka, ale bral jsem si i nějaké lístky navíc kromě těch, které jsme dostali na tým. Dohromady tak 80 vstupenek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články