Hlavní obsah

VIDEO: Na Davis Cup bude připraveno 17 tun jídla, sní se prý všechno

Praha

Pražská O2 arena se o tomto víkendu změní na největší gastronomické zařízení v zemi. Pro diváky a hráče tam bude denně vařit na 100 kuchařů, přičemž důraz se samozřejmě klade na gastronomické lahůdky pro VIP hosty a hodnotnou stravu pro hráče. Zpracováno bude na 17 tun surovin, osm spořádají běžní hosté, devět potom hosté luxusnějších sektorů.

Kuchaři Davis CupVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve stáncích rychlého občerstvení, kam bude chodit většina běžných hostů, se prodá zhruba 8 tun jídla. Mimo jiné to bude tuna hranolek a téměř stejné množství paprikových klobás. Jen ve VIP sekci se podle odhadů během víkendu vypije 11 000 litrů piva.

„Co se týká přípravy a servírování, tak moderní gastronomie a náročný klient říkají: ‚Vař vše čerstvé a nejlépe před mými zraky.‘ A tomu se snažíme dostát i my. Co nejvíce pokrmů budeme dohotovovat přímo před hosty, i proto potřebujeme tolik dobrých kuchařů,“ uvedl šéfkuchař O2 areny Tomáš Kněž, podle kterého menu odpovídá jarnímu období a jsou v něm jasně cítit prvky české kuchyně.

Běžně je v O2 areně šéfkuchař se čtyřmi kolegy. Na Davis Cup bude však denně v kuchyni 100 kuchařů a zhruba 10 pomocných sil. Ve srovnání s koncerty superhvězd, při kterých vaří 45 kuchařů, to bude teď více než jednou tolik lidí.

Na kuchaře v O2 areně se s důvěrou obracejí i obě tenisová družstva. „Jídlo pro ně bude přesně podle zadání, které manažeři týmů zaslali. Detailní složení je samozřejmě přísně tajné, ale zmínit můžeme, že převážně sestává z kvalitních těstovin, bílých přírodně upravených mas, zeleniny, čerstvého ovoce a dalších energeticky plných, ale lehkých surovin,“ dodal Kněž.

Reklama