Hlavní obsah

Bozoljac nepodal Štěpánkovi ruku. Tipsarevič neříkal pravdu, brání se český tenista

Praha

Čeští tenisté získali v sobotní čtyřhře druhý bod. "Prostředníčková aféra" z vyhecovaného pátečního závěru souboje mezi Jankem Tipsarevičem a Radkem Štěpánkem však nadále neutichá.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Český deblový pár Tomáš Berdych (vlevo), Radek Štěpánek

Článek
Fotogalerie

Srbové jakoby se už předem vzdali úspěchu ze čtyřhry, když namísto Tipsareviče poslali do hry Ilju Bozoljace a český pár měl nalajnovanou cestu k výhře. Hostující jednička se šetřila na nedělní duel s Tomášem Berdychem. „Nevím, čím to je, ale kapitány asi vždycky popadne amok, nasadí do hry o něco slabší dvojici a my pak máme ulehčenou práci," tvrdil Berdych.

Páteční konflikt, po němž si Tipsarevič stěžoval, že mu Štěpánek ukázal vztyčený prostředník a přidal i nevybíravé nadávky, však měl pokračování. U sítě si totiž potřásl rukou se Štěpánkem pouze Nenad Zimonjič. „Já Štěpánkovi ruku nepodal. Myslel jsem, že mi ukáže prostředníček jako v pátek Jankovi, takže jsem se raději chránil," tvrdil Bozoljac. „Je to jeho gesto, které nemá cenu řešit. My potřebujeme třetí bod a uděláme pro to maximum," vyhlásil Štěpánek.

Chování Štěpánka mě šokovalo, říká Zimonjič

Pětatřicetiletý Zimonjič zná českého veterána dlouhé roky z okruhu ATP. Páteční předpůlnoční vzruch ho proto zaskočil. „Radek se na Tour chová vždycky v pohodě. Nikdy jsem s ním neměl sebemenší problém. Stejně tak Janko je férový kluk. To, co se v pátek stalo, mě opravdu šokovalo," řekl Zimonjič.

Česká strana má však na celou kauzu úplně jiný náhled. „To, co tvrdil Tipsarevič, není vůbec pravda. Normálně jsme si podali ruce, to jste všichni viděli. A já se až druhý den ráno dozvěděl, co vám navykládal," bránil se Štěpánek. „Možná by se měl podívat na sebe, jak v pátém setu při brejkbolech maže stopy míčku a při dvojdopadu zase zatíná pěsti. Opravdu se mi nechce řešit páteční utkání. Soustředím se na neděli. Ta bude nejdůležitější," sdělil Štěpánek.

Také šéf tenisového svazu Ivo Kaderka považoval výměnu názorů po druhé dvouhře za ukončenou. „Emoce jsou na kurtu i v hledišti. Jsou to dospělí chlapi. Nic se nestalo," řekl v České televizi Kaderka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori