Hlavní obsah

Šafářová - Hercogová 6:0, 6:0Šafářová dala Hercogové dva "kanáry" a je v Charlestonu ve finále

Tenistka Lucie Šafářová vyhrála bez ztráty jediného gamu semifinále na turnaji v Charlestonu a poprvé po roce si opět zahraje o titul. Pětadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka nadělila dva "kanáry" Slovince Poloně Hercogové. Ve finále ji čeká domácí hvězda a bývalá světová jednička Serena Williamsová, kterou ještě nikdy neporazila.

Foto: Mary Ann Chastain, Reuters

Lucie Šafářová se raduje z postupu na turnaji v Charlestonu.

Článek

Šafářové vyšlo semifinále neuvěřitelně. Hercogovou vyprovodila z kurtu za hodinu a čtyři minuty, drtila ji od prvního míčku a na okruhu WTA vůbec poprvé převálcovala soupeřku 6:0 a 6:0. Semifinálový duel zakončila servisem, který soupeřka odpálila daleko z kurtu.

S mladší ze sester Williamsových má česká tenistka bilanci 0:4, na antuce se však utkají poprvé. Naposledy na sebe narazily loni v Torontu, kde Američance vzala set. V žebříčku obě dělí 16 míst, Williamsová je světovou desítkou.

Šafářová má zatím na kontě čtyři tituly, poslední oslavila v srpnu 2008 rovněž na americké půdě ve Forest Hills. V Charlestonu navíc zůstává ve hře také o trofej ze čtyřhry. Ještě dnes ji čeká po boku Rusky Pavljučenkovové semifinále.

Turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 740 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (9-ČR) - Hercogová (14-Slovin.) 6:0, 6:0, S. Williamsová (5-USA) - Stosurová (2-Austr.) 6:1, 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Medinaová, Švedovová (Šp./Kaz.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:1, 6:3.

Reklama