Hlavní obsah

Se Serenou se nedalo hrát, ale z výhry ve čtyřhře mám radost, říká Šafářová

Smutný i veselý den prožila tenistka Lucie Šafářová v neděli v americkém Charlestonu. Ve finále dvouhry drtivě prohrála s domácí hvězdou Serenou Williamsovou, ale o pár hodin později získala svůj první titul ve čtyřhře.

Foto: Mary Ann chastain, Reuters

Poražená finalistka turnaje v Charlestonu Lucie Šafářová (vlevo) a vítězka Serena Williamsová

Článek

"Určitě teď po deblu převažuje strašná radost, protože jsem poprvé vyhrála," řekla Šafářová v telefonickém rozhovoru krátce po triumfu ve dvojici s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. "Z dvouhry jsem na jednu stranu smutná, ale na druhou stranu Serena hrála tak dobře, že se s ní nedalo hrát."

Po pomalejším rozjezdu do sezony se Šafářová na zelené americké antuce rozehrála a cestou do finále mimo jiné vyřadila i Rusku Věru Zvonarevovou. V semifinále dokonce Poloně Hercogové nadělila dva 'kanáry'. "Mám radost z turnaje, všeobecně jsem odehrála super zápasy. Dokázala jsem měnit rytmus hry, hrála variabilně a dostávala soupeřky z jejich rytmu," mohla se chválit brněnská rodačka.

Jen finále proti Sereně Williamsové dopadlo špatně. Levou rukou hrající Češka sice měla i brejkboly, ale jediný game získala až za stavu 0:6 a 0:3. "Když má hráčka jako ona den, těžko s ní člověk na kurtu vydrží," řekla Šafářová. "Každý druhý třetí míč zabila. Neměla jsem ji čím rozhodit z rytmu. Nevím, jestli by jí zvládla vzdorovat jiná hráčka, vždyť i Stosurová dostala v semifinále dvakrát 6:1," řekla.

Pošesté to snad vyjde, doufá Šafářová

Série prohraných finálových zápasů Šafářové se tak protáhla na pět. "Pokaždé bych chtěla vyhrát, ale tentokrát si nemám co vyčítat. Doufám, že pošesté už to vyjde," přála si pětadvacetiletá tenistka, prozatím vítězka čtyř turnajů WTA ve dvouhře.

Ve světovém žebříčku se posune na 23. místo, jednu pozici za své maximum z roku 2007. Elitní dvacítku tak má na dohled. "Je to cíl, ale nechci se na to upnout. Je to super začátek antukové sezony a třeba na Roland Garros a ve Wimbledonu by se to dalo prolomit. Dobře jsem začala."

Šafářová si během turnaje pochvalovala netradiční americkou zelenou antuku. "Je rychlejší než klasická oranžová, což je pro mě ještě lepší," řekla.

Za čtrnáct dnů hrají české tenistky semifinále Fed Cupu v Ostravě proti Itálii a Šafářová si svými výkony řekla o návrat do týmu. Kapitán Petr Pála oznámí již brzy nominaci a Šafářová by mohla být vedle Petry Kvitové druhou singlistkou. "Bude to rozhodnutí kapitána, ale těšila bych se znovu do týmu," dodala Šafářová.

Reklama

Související témata: