Hlavní obsah

OBRAZEM: Běsnící Tipsarevič, neporazitelný Berdych a radost daviscupového týmu z postupu

Ondřej CupalSport.cz

Podobně jako před dvěma lety v Bělehradě, i pražský souboj daviscupových celků Česka a Srbska byl plný emocí. O největší rozruch se postarali Radek Štěpánek a Janko Tipsarevič. Jejich páteční pětisetový duel vygradoval v aféru, která se v médiích i mezi tenisty samotnými řešila celý víkend. Nadával Štěpánek Tipsarevičovi? A ukázal na něj neslušné gesto? Připomeňte si celý víkend v galerii, kterou pro vás Sport.cz připravil.

Foto: David W Cerny, Reuters

Tomáš Berdych se raduje. Proti Janko Tipsarevičovi vydřel vítězství a Češi jsou v semifinále Davis Cupu.

Článek
Fotogalerie

Šěpánek si podává ruku s Tipsarevičem

Štěpánek v neděli večer podal k celé záležitosti vysvětlení a hodlá se s Tipsarevičem sejít, až emoce ustanou. To ale Srb odmítá s tím, že Štěpánek neunesl po pětisetovém maratónu prohru. Ale pře mezi Štěpánkem a Tipsarevičem nebyl jediný výrazný bod víkendu.

O ten pro českého fanouška nejpříjemnější se postaral Tomáš Berdych, který se na pražské antuce předvedl v nevídané formě. Nejdříve smetl Viktora Troického, kterému dovolil pouhých pět her. Ve čtyřhře skvěle doplňoval tvrdými údery od základní čáry Štěpánka, který si libuje ve hře u sítě. A nakonec prokázal, že zbožňuje tie-breaky. Proti Tipsarevičovi získal všechny tři ve svůj prospěch. Zároveň potvrdil, že je jeho psychika na výborné úrovni - ve všech třech setech musel odvracet nepříjemný stav či setboly. A vždy úspěšně.

Český tým postoupil znovu po dvou letech do semifinále, ve kterém nastoupí na horké argentinské půdě. Další vypjatý daviscupový víkend se však uskuteční až v září. Připomeňte si z fotografií a videa, jak se český tým mezi poslední čtyři týmy Davis Cupu probojoval.

Reklama

Související témata: