Hlavní obsah

Nadal s Djokovičem chtějí do Guinessovky. Zahrají si na San Bernabeu před 80 tisíci diváky

Madrid

Nejlepší tenisté současnosti, Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič se chtějí zapsat do Guinessovy knihy rekordů. Na polovinu července plánují do Madridu exhibiční utkání, jemuž by mělo přihlížet osmdesát tisíc diváků. Hrát se totiž bude v chrámu fotbalového „bílého baletu“ na San Bernabeu, jehož kapacita je pětaosmdesát tisíc fanoušků.

Foto: Sarah Ivey, ČTK/AP

Novak Djokovič (vlevo) s Rafaelem Nadalem na Australian Open, kde jeden rekord také vytvbořili.

Článek

Až dosud držely rekord v návštěvnosti na tenisovém klání Belgičanka Kim Clijstersová a Američanka Serena Williamsová, na jejichž střetnutí se přišlo před dvěma lety podívat v Bruselu 35 681 diváků.  Rafael Nadal a současná světová jednička Novak Djokovič chtějí obě ženy z Guinessovy knihy rekordů vymazat.

Na 14. července naplánovali tenisovou exhibici, která se bude hrát na travnatém kurtu na ploše madridského San Bernabeu. Oba hráči se nechali slyšet, že osmdesát tisíc diváků se na ně určitě podívat přijde. Zápas by měl být o to atraktivnější, že bude na programu mezi Wimbledonem a olympijským turnajem v Londýně a navíc bude součástí oslav 110. výročí založení Realu. Rafaeal Nadal, jak známo, je jeho velkým fanouškem.

Výtěžek exhibice oba tenisté věnují na charitativní projekty, především pak na Nadaci Realu a Nadaci Rafaeala Nadala, které se věnují vzdělávání dětí a jejich integraci do společnosti.

Nadal s Djokovičem už letos jeden rekord do Guniessovky vytvořili. Ve finále Australian Open v Melbourne bojovali na kurtu 5 hodin a 53 minut.

Reklama

Související témata: