Hlavní obsah

Davis Cup v Ostravě nebo v Praze? Rozdíl je jen ve velikosti

Praha

Diváci? To je další člen našeho týmu, říkává s oblibou Radek Štěpánek a velikonoční daviscupový víkend spojený s postupem přes Srby to jen potvrdil. V O2 Areně fandilo během tří zápasových dnů dohromady přes 40 tisíc diváků. „Publikum se chovalo férově. Mysleli jsme si, že to bude větší peklo,“ připustil Janko Tipsarevič. Před dvěma lety při semifinále v Bělehradě se horkokrevní fanoušci Srbska vyřádili mnohem víc.

Foto: David W Cerny, Reuters

Tomáš Berdych (čelem) slaví s ostatními členy daviscupového týmu postup do semifinále Davis Cupu.

Článek
Fotogalerie

Jméno světové jedničky Novaka Djokoviče lákalo, po lístcích se jen zaprášilo, ale lidé dorazili, i když nejlepší tenista planety zůstal doma. „Jsme rádi, jak příznivci ukázali, že přišli hlavně na nás," potěšilo Tomáše Berdycha. „Byl to zážitek, který vás potká párkrát za život. Stejně jako v roce 2007 se Švýcary to bylo jedinečné," tvrdil kapitán týmu Jaroslav Navrátil.

Pořadatelská města Davis Cupu od r. 2000
9x – Ostrava
2x – Praha
1x – Prostějov, Brno, Liberec

Potud všeobecná spokojenost. Při ohlášení místa konání čtvrtfinále se však tábor českých fanoušků tradičně rozdělil na dvě poloviny. „Když má přijet Federer nebo Djokovič, tak ten zápas předhodí pražským snobům, kteří by ale na Itálii či Kazachstán nepřišli. To je jim pak Ostrava dobrá," zní jeden z hlavních argumentů.

Společnost Česká sportovní, jež daviscupové zápasy zajišťuje, ale během uplynulých pěti let přivezla i do Ostravy skutečná tenisová esa – Roddicka, Tsongu, del Potra... „Rozdíl je asi opravdu jen ve velikosti haly. A v Praze může fanoušků přijít dvakrát tolik. Jinak je to velice podobné. Tradičně to rozjedou kluci z Prostějova a ostatní diváci se k nim přidají," vykládal Navrátil.

Ostrava nakonec v dubnu o špičkový tenis nepřijde. Třetí dubnový víkend povede Petra Kvitová v ČEZ Areně obhájkyně Fed Cupu v semifinále proti silným Italkám.

Reklama

Související témata: