Hlavní obsah

Hlaváčkovou nadchla nominace na semifinále Fed Cupu

Praha

Tenistka Andrea Hlaváčková se dočká vytoužené premiéry ve Fed Cupu. Kapitán Petr Pála povolal osmou deblistku světa na semifinále proti Itálii, a tak příští víkend v Ostravě bude pětadvacetiletá hráčka přímou aktérkou místo toho, aby duel opět jen spolukomentovala pro televizi.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Lucie Hradecká (vpravo) a Andrea Hlaváčková po vítězství ve finále Roland Garros ve čtyřhře.

Článek

"Jsem nadšená. O nominaci jsem usilovala dlouho, ale dobrých Češek je moc, takže to vždy o kousek uniklo. Teďka to přišlo, tak jsem moc ráda," řekla Hlaváčková v telefonickém rozhovoru ČTK. Na nominaci pomýšlela už před prvním kolem proti Německu, ale chápe prý, že konkurence v českém týmu je velká. "Uznala jsem Petrovu (Pálovu) nominaci, protože on to musí poskládat a jsou jenom čtyři místa."

Společně s Lucií Hradeckou tvoří elitní deblový pár. Loni vyhrály grandslamové Roland Garros, letos už dva tituly a Hlaváčková je od pondělí poprvé osmá v žebříčku čtyřhry WTA. "Je ctí dostat se do desítky, protože už zní líp být v Top Ten. Čím výš bych se dostala, tím lepší, ale bude těžké se tam jen udržet," řekla Hlaváčková.

Při loňském finále v Rusku, kde tým okolo Petry Kvitové zvítězil a získal pro Česko stříbrnou trofej poprvé po 23 letech, seděla Hlaváčková v televizním studiu. Svými postřehy i vzhledem tehdy upoutala pohledná blondýnka mnoho fanoušků.

Nabídku spolukomentovat dostala předběžně i na semifinále proti Italkám. "Ale já bych moc ráda byla v nominaci a doufám, že o tom vůbec nebudeme mluvit," řekla prý plzeňská rodačka zástupcům televize. "Ale kdyby...," začínala odpověď, kterou hráčka rychle utnula s jasnou vizí: "Ne, ne, já tam chci být."

Touha se naplnila, do fedcupového výběru se vešla. Kapitán Pála volal Hlaváčkové minulý týden na turnaj v Charlestonu. "Ozval se den před prvním kolem. Byla jsem nadšená a skoro z toho nemohla spát," řekla tenistka. Když prý viděla Pálovo číslo na displeji telefonu, nevěděla, jakou zprávu může čekat. Dvakrát už slyšela, že v týmu není. "Petr vždy volal a vysvětlil nominaci, ale tentokrát v můj prospěch," řekla.

Není důvod se bát

Z fedcupové premiéry strach nemá. A to může za nerozhodného stavu nastoupit k boji o vítězný bod. "Bát se není důvod. Jsme doma a atmosféra bude pozitivní. Tým je úplně super a moc, moc si přeju vyhrát," řekla Hlaváčková. "Jedeme pro postup do finále, a jak se to vyhraje, to je napsané ve hvězdách. Hlavní je výhra."

Hlaváčková pochází z rodiny vrchního sládka Plzeňského pivovaru, a tak není divu, že má ráda pivo. "Jo, jo, moc ráda, to máme doma asi v krvi," řekla. Stejně jako její starší sestra Jana začala studovat práva. "Ségra už je nesportující advokátkou a já jsem se dostala na pozici sportující studentky, která má půlku práv za sebou, ale mám přerušeno, takže bych se za právničku nemohla označit," řekla tenistka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články