Hlavní obsah

Italka Erraniová vyhrála před Fed Cupem v ČR turnaj v Barceloně

Aktualizováno

Italská tenistka Sara Erraniová ovládla týden před semifinále Fed Cupu v Ostravě antukový turnaj v Barceloně. Ve finále dvouhry porazila 6:2, 6:2 Slovenku Dominiku Cibulkovou a potvrdila, že prožívá nejlepší období v kariéře, o něco později mohla slavit double po triumfu ve čtyřhře po boku Roberty Vinciové.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Sara Erraniová oslavuje výhru.

Článek

Čtvrtfinalistka Australian Open Erraniová v neděli vyhrála desátý zápas na antuce za sebou, poté co v březnu v Acapulku získala svůj první letošní titul. Mezitím se jí nedařilo na amerických turnajích v Indian Wells a v Miami, kde neuspěla ani v jednom zápase. Stejně jako v USA se bude příští víkend v Česku hrát na tvrdém povrchu.

Čtyřiadvacetiletá Erraniová vyhrála čtvrtý turnaj WTA Tour v kariéře a postarala se o čtvrtý italský triumf v Barceloně za sebou. V předchozích třech letech zvítězily v katalánské metropoli dvakrát Roberta Vinciová a jednou Francesca Schiavoneová.

Těm se letos v Barceloně, kde se představil kompletní italský fedcupový tým, tolik nedařilo. Schiavoneová v roli nejvýše nasazené vypadla už v prvním kole, Flavia Pennettaová a Vinciová ji následovaly o kolo dál.

Všechny čtyři si pak ještě zahrály finále čtyřhry a Erraniová s Vinciovou porazily reprezentační kolegyně 6:0 a 6:2.

Kerberová připravila Wozniackou o hattrick

Domácí favoritka Caroline Wozniacká nevyhrála potřetí za sebou halový tenisový turnaj v Kodani. Po čtrnácti vítězných zápasech přerušila její sérii ve finále Němka Angelique Kerberová, která zvítězila 6:4, 6:4 a po dvou měsících od triumfu v Paříži získala na WTA Tour druhou trofej v kariéře.

Wozniacká až do teď kodaňskému podniku kralovala. Před dvěma lety ve finále zdolala Kláru Zakopalovou, loni Lucii Šafářovou, ale co se nepovedlo českým tenistkám, dokázala dnes Kerberová. Z pozice druhé nasazené se jí v první sadě povedl rozhodující brejk na 5:4 a v druhém setu udržela nervy, byť s domácí hvězdou prohrávala už 1:4.

Čtyřiadvacetiletá Kerberová po dvou předchozích prohrách nedávnou světovou jedničku poprvé porazila a inkasovala prémii 37.000 dolarů. Ve světovém žebříčku si polepší v pondělí o jedno místo na čtrnácté.

Tenisový turnaj žen v Barceloně (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Erraniová (7-It.) - Cibulková (3-SR) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Pennettaová, Schiavoneová (It.) 6:0, 6:2.
Tenisový turnaj žen v Kodani (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kerberová (2-Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Dateová-Krummová, Fudžiwaraová (3-Jap.) - Arvidssonová, Kanepiová (Švéd./Est.) 6:2, 4:6, 10:5.

Reklama

Související témata: