Hlavní obsah

Kvitová už se těší na mrazení

Ostrava

Tři týdny nehrála tenisový zápas. Za dva měsíce absolvovala jen tři. Pro Petru Kvitovou to ale není důvod, aby měla před víkendovým semifinále Fed Cupu s Itálií v Ostravě vrásky. „Jsme na pauzy zvyklé. Naopak, už se těším, až mě začne mrazit v zádech před první dvouhrou,“ usmála se.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Petr Pála (druhý zleva) a tenistky (zleva) Andrea Hlaváčková, Petra Kvitová a Lucie Šafářová v Ostravě před semifinálovým utkáním tenisového Fed Cupu s Itálií.

Článek

Čtrnáct dnů makala na kondici v Turecku. „Dostala jsem do těla. Hodně jsem běhala v písku, ale žádný dril tam nebyl. Na jedné straně makačka a na druhé pohoda, psychické lázně. Věřím, že mám dobře natrénováno. Jsem zdravá a cítím se dobře." Kvitová se vrátila domů do Fulneku ve středu o půlnoci, ve čtvrtek si dopřála volno. „Vyřídila jsem si pár věcí, třeba návštěvu zubaře." Že by jí dentista brousil zuby na Italky? „To ne, vyvrtal nějakou plombu. Ale na Italky žízeň mám," přiznala motivaci odvést soupeřkám krutou prohru před dvěma roky.

Tenkrát české hráčky ve fedcupové bitvě na italské antuce neuhrály ani set. Cestovaly k ní minibusem osmnáct hodin a ne letadlem, jak je obvyklé. Nad Evropou byl totiž zlověstný mrak ze zuřící islandské sopky, jenž ochromil leteckou dopravu.

Reklama

Související témata: