Hlavní obsah

Berdych - Murray 6:7, 6:2, 6:3Berdych dál válí v Monte Carlu. Vyřadil světovou čtyřku Murrayho a je v semifinále

Monte Carlo
Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych potvrzuje, že na startu antukové sezóny hraje ve vynikající formě. Na turnaji série Masters se probil už do semifinále, když ve čtvrteční bitvě porazil světovou čtyřku Andy Murrayho po setech 6:7, 6:2 a 6:3. V boji o finále prestižního turnaje se český reprezentant utká s Novakem Djokovičem.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Berdych ve čtvrtfinále v Monte Carlu proti Andy Murraymu.

Článek

Berdych tak oplatil svěřenci Ivana Lendla letošní porážku z Dubaje a s britským tenistou si vylepšil vzájemnou bilanci na vedení 4:2. Rodák z Valašského Meziříčí ustál i nepříjemnou situaci z koncovky první sady, kdy nejprve neproměnil čtyři setboly a následný tie-break i s přispěním dvou nečekaných odskoků míčku prohrál.

Ve druhé sadě ale sebral soupeři hned dvakrát servis a sadu hladce vyhrál. A ve stejném duchu zápas dotáhl i ve třetí sadě. Berdych si tak v Monte Carlu zahraje semifinále poprvé od roku 2007, kdy podlehl Rafaelu Nadalovi.

„Těžko říct, co bylo klíčem k výhře. Prostě jsem se snažil hrát svoji hru, což znamená být agresivní a dobře podávat. Pokud tohle funguje, pak je moje hra silná natolik, že jsem schopen porazit téměř kohokoliv," cituje Berdychova pozápasová slova Skysports.

„Už jsem Andyho párkrát porazil, což dodá sebevědomí do dalších zápasů s ním," dodal sedmý hráč světa.

Turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2,744.225 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - A. Murray (3-Brit.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:3, Djokovič (1-Srb.) - Haase (Niz.) 6:4, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 7:5, 6:4, Simon (9-Fr.) - Tsonga (4-Fr.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) 6:2, 6:0.

Reklama