Hlavní obsah

Djokovič - Berdych 4:6, 6:3, 6:2Berdych získal proti Djokovičovi set, ale v Monte Carlu končí

Monte Carlo
Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych si v Monte Carlu o titul nezahraje. V semifinále prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem 6:4, 3:6 a 2:6. Srbský hráč se ve finále utká se sedminásobným vítězem turnaje Španělem Rafaelem Nadalem, který si poradil s Francouzem Gillesem Simonem ve dvou setech 6:3 a 6:4.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Berdych

Článek

Berdych v úvodu prohrával 2:4, dokázal ale vyrovnat a brejkem za stavu 4:4 vykročil za ziskem prvního setu. Djokovič však v následující sadě srovnal, hned v úvodu rozhodujícího dějství sebral české jedničce podání a dovedl zápas k vítězství.

"Vzhledem k okolnostem jsem nevěděl, jestli mám na to dostat se do finále," řekl Djokovič, kterému před dvěma dny zemřel děda. Oběma hráčům navíc znepříjemňoval hru silný vítr. "Podmínky nebyly nejlepší, míček často měnil směr, dělali jsme hodně dvojchyb. Ale myslím, že nakonec to pomohlo mně, protože on při podání hází míček docela vysoko," dodal.

"Bylo to těžké, vítr se pořád točil, takže jsme nevěděli, odkud přijde," uvedl Berdych. "Moji hru to trochu zabilo, protože rád hraju agresivně," prohlásil.

Šestadvacetiletý Berdych na okruhu ATP prohrál s Djokovičem devátý zápas z deseti a přišel o možnost zahrát si potřetí v kariéře ve finále turnaje série Masters. Se světovými jedničkami má český hráč bilanci třináct porážek a dvě výhry - obě zaznamenal proti Švýcaru Rogeru Federerovi.

Djokovič postupem do finále v Monte Carlu navázal na výsledek z roku 2009, tehdy však nestačil na Nadala. Právě proti němu se v neděli postaví ve svém 45. finále (triumfoval v nich třicetkrát), Španěl přitom v Monte Carlu vládne nepřetržitě od roku 2005. Druhý hráč světa si po výhře nad Simonem vylepšil bilanci na turnaji na 41 vítězných zápasů za sebou a zahraje si o 20. titul série Masters.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu
Dvouhra - semifinále: Djokovič (1-Srb.) - Berdych (6-ČR) 4:6, 6:3, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Simon (9-Fr.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: