Hlavní obsah

Kdo ho zastaví? Nadal vyhrál poosmé za sebou turnaj v Monte Carlu

Monte Carlo

Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál poosmé za sebou turnaj v Monte Carlu. Druhý hráč světového žebříčku v nedělním finále porazil jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska 6:3, 6:1 a ukončil téměř roční čekání na titul.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Ilustrační foto: Rafael Nadal a jeho radost

Článek

Čtyřiadvacetiletý Nadal, který v Monte Carlu vládne nepřetržitě od roku 2005, nedal soupeři na oblíbené antuce šanci. Za hodinu a 19 minut přerušil sérii sedmi finálových proher s Djokovičem. Rodák z Mallorky na turnaji vyhrál už 42. utkání v řadě.

"Je neuvěřitelné vyhrát takový turnaj osmkrát za sebou, ale vždycky, když sem přijedu, cítím se skvěle," řekl Nadal. "S Novakem jsem prohrál sedmkrát v řadě, takže osmá porážka by nebyla nic hrozného. Ale dnešního vítězství si velmi vážím," přidal.

"Nechci Rafův úspěch nijak snižovat, byl jasně lepší, ale dneska už jsem v sobě neměl žádnou psychickou sílu," řekl Djokovič, kterému v týdnu zemřel děda a v sobotu měl v Srbsku pohřeb. "V takhle emotivní situaci jsem ještě nikdy nebyl, takže jsem rád i za finále. Omlouvám se za výkon, ale byl to pro mě duševně hodně náročný týden. Dneska jsem se zápasu jen zúčastnil, neudělal jsem nic navíc," dodal.

Kvůli dědově smrti se Djokovič zatím nerozhodl, jaký bude mít v následujících týdnech program. "Musím jet za dědou na hřbitov. Včera na pohřbu jsem chyběl, takže mě čeká tohle," prohlásil.

Nadal si připsal dvacátý triumf z podniku série Masters a celkově získal 47. titul v kariéře. Djokovič, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, prohrál s Nadalem i druhé finále v Monte Carlu. Na španělského soupeře nestačil už v roce 2009.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu:
Dvouhra - finále:
Nadal - Djokovič 6:3, 6:1
Čtyřhra - finále:
M. Bryan, B. Bryan - Mirnyj, Nestor 6:2, 6:3

Reklama