Hlavní obsah

Benešová, Záhlavová-Strýcová - Görgesová, Grönefeldová 6:4, 7:5Benešová se Záhlavovou-Strýcovou vyhrály čtyřhru ve Stuttgartu

Praha
Aktualizováno

České tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová získaly ve Stuttgartu první letošní titul ve čtyřhře. V dnešním finále porazily domácí dvojici Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová 6:4 a 7:5.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Barbora Záhlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou ovládli turnaj ve Stuttgartu.

Článek

Fedcupové reprezentantky po úspěchu na německé antuce společně vyhrály už deset turnajů na okruhu WTA. Devětadvacetiletá Benešová má ve čtyřhře na kontě celkem 14 triumfů, o tři roky mladší Záhlavová-Strýcová o dva víc.

Titul ve dvouhře získala na německé antuce Maria Šarapovová poté, co v souboji dvou nejlepších hráček žebříčku WTA porazila světovou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska 6:1 a 6:4. Pětadvacetiletá ruská tenistka, která v semifinále vyřadila českou jedničku a třetí hráčku světa Petru Kvitovou, získala první titul v sezoně a celkově 25. v kariéře.

Dvaadvacetileté Azarenkové oplatila finálové porážky z letošního Australian Open a Indian Wells. Běloruska prohrála teprve druhý letošní zápas. Poprvé neuspěla v březnu ve čtvrtfinále v Miami, když na všech čtyřech předchozích turnajích získala titul.

Nadal v Barceloně obhájil titul

Španělský tenista Rafael Nadal obhájil na turnaji v Barceloně titul. Druhý hráč světa dnes ve finále porazil stejně jako před rokem krajana Davida Ferrera 7:6, 7:5 a v katalánské metropoli triumfoval už posedmé.

Pětadvacetiletý Nadal v první sadě prohrával 0:2, dokázal však vyrovnat a získat ji pro sebe v tie-breaku. Ve druhém setu se sice podobný kousek povedl za stavu 1:3 i Ferrerovi, bývalá světová jednička ale opět strhla vedení na svou stranu a po dvou hodinách a 40 minutách Nadal zápas ukončil.

"Byl to pro mě nejtěžší zápas na antuce v sezoně. S Davidem se vždycky hraje na hranici možností. Dneska to byla občas loterie a na mě se usmálo štěstí," citovala agentura AP Nadala, který už na antuce neprohrál 21 zápasů za sebou.

Nadal získal druhý titul za sebou - před týdnem poosmé v řadě ovládl turnaj v Monte Carlu. Podobnou bilanci má i v Barceloně, kde rodák z Mallorky triumfoval vedle loňska a letoška také v letech 2005 až 2009. Během úspěšné série si ve finále hned čtyřikrát poradil s Ferrerem. "Jako obvykle - Rafa," poznamenal Ferrer, který už v sezoně získal tři tituly. "Prohrál jsem s ním počtvrté, ale on je prostě nejlepší," dodal.

Turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 740.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Šarapovová (2-Rus.) - Azarenková (1-Běl.) 6:1, 6:4
Čtyřhra - finále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Görgesová, Grönefeldová (Něm.) 6:4, 7:5.
Turnaj mužů v Bukurešti (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - finále:
Simon (1-Fr.) - Fognini (It.) 6:4, 6:3.
Turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2,072.500 eur):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Ferrer (3-Šp.) 7:6 (7:1), 7:5
Čtyřhra - finále:
Frystenberg, Matkowski (4-Pol.) - Granollers, M. López (Šp.) 2:6, 7:6 (9:7), 10:8.

Reklama