Hlavní obsah

Na pražský challenger přijede bývalá světová dvojka Haas

Praha

Bývalý druhý tenista světa Tommy Haas přijede na pražský challenger. Německý hráč dostal pro turnaj CNG Vitall Prague Open s dotací 100.000 dolarů, který na Štvanici začne v pondělí, volnou kartu.

Článek

"Haas si sám řekl o divokou kartu, kterou jsme mu dali. Nebylo to z naší iniciativy, ale určitě ho do turnaje vítáme," řekl ČTK ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

Čtyřiatřicetiletý Haas hraje tento týden v Mnichově, kde se vrací k tenisu po měsíční pauze. Začátkem dubna odstoupil kvůli zranění kolena z kvalifikace v Houstonu. Vítěz dvanácti turnajů ATP se poprvé dostal na druhé místo světa přesně před deseti lety.

Robredo nepřijede

Jednu volnou kartu mají pořadatelé připravenou pro Španěla Tommyho Robreda, ale bývalý pátý hráč světa nejspíše do Prahy nakonec nedorazí. "Pokud mám zprávy, tak ještě není po zranění fit, a na devadesát procent nebude," řekl Šavrda.

Kvalifikace začne na Štvanici o víkendu, hlavní soutěže se rozjede v pondělí. Nejvýše nasazeným hráčem bude Bulhar Grigor Dimitrov, titul obhajuje Lukáš Rosol a z českých hráčů se přímo do hlavní soutěže vešel už jen Jan Hájek. Finále se uskuteční v neděli a jeho čas organizátoři přizpůsobí programu MS v ledním hokeji.

Zajímavostí je, že hrát budou tři přemožitelé české jedničky Tomáše Berdycha. Dimitrov sedmého hráče světa zdolal letos v Miami, Kazach Andrej Golubjov loni při Davisovu poháru a Francouz Stephan Robert v 1. kole Roland Garros.

Reklama

Související témata: