Hlavní obsah

Rosol - Goffin 6:3, 3:6, 6:3Tenista Rosol prošel do čtvrtfinále Prague Open, drží šanci na obhajobu

Praha

Tenista Lukáš Rosol vydřel postup do čtvrtfinále pražského challengeru. Obhájce titulu ve středu na Štvanici porazil ve druhém kole Belgičana Davida Goffina 6:3, 3:6 a 6:3.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Rosol na challengeru Prague Open.

Článek

"Jsem moc rád, že jsem to zvládl," oddechl si Rosol, třetí nasazený hráč turnaje CNGvitall Prague Open, dotovaného částkou 100 000 dolarů. "Po vyhrané první sadě jsme přemýšlel, že si po zápase půjdu ještě zatrénovat, ale on přečetl moji hru a já se trápil na servisu. Proto to nakonec nebylo lehké," uvedl.

Před rozhodujícím třetím setem usedl do hlediště prezident Václav Klaus, zároveň prezident pořádajícího štvanického klubu I. ČLTK Praha. Rosol se uklidnil vedením 4:0 a duel už nepustil. "Určitě jsem se nechtěl před prezidentem prohrát, ale to jsem nechtěl ani před ostatními diváky," řekl Rosol, který si vyžádal menší kurt číslo jedna.

Ve druhém kole skončil nejvýše nasazený Dudi Sela z Izraele. Aktuálně 62. hráč žebříčku ATP, který spíše preferuje rychlé povrchy, prohrál s argentinským antukářem Horaciem Zeballosem po setech 4:6 a 3:6.

Tenisový challenger mužů CNCvitall Prague Open (dotace 100 000 dolarů, antuka).
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (3-ČR) - Goffin (Belg.) 6:3, 3:6, 6:3, Zeballos (Arg.) - Sela (1-Izr.) 6:4, 6:3, Bachinger (7-Něm) - Fischer (Rak.) 6:1, 1:0 skreč., Bedene (Slovin.) - Dimitrov (5-Bul.) 3:6, 7:5, 6:2.

Reklama

Související témata: