Hlavní obsah

Bedene - Rosol 3:6, 6:4, 6:1Rosol titul na pražském challengeru neobhájí

Praha

Český tenista Lukáš Rosol neobhájí titul na pražském challengeru. Třetí nasazený prohrál na Štvanici ve čtvrtfinále turnaje CNGvitall Prague Open se Slovincem Aljazem Bedenem po setech 6:3, 4:6 a 1:6.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Rosol na challengeru Prague Open.

Článek

Český daviscupový reprezentant aktivní hrou dominoval prvníu setu, ale utekla mu koncovka druhého a v rozhodující sadě příliš chyboval.

"Přehrál mě a trošku jsem si to prohrál sám vlastními chybami. V druhém setu mi nevyšel game za stavu 4:5, který jsem odehrál zbytečně zbrkle. V třetím setu jsme se tahali a jedním míčem se to mohlo otočit, ale nezvládl jsem to," řekl Rosol po dvouhodinovém boji.

Šestadvacetiletý Rosol, svěřenec Ctislava Doseděla, cítil určité zklamání, že doma jako loni nezazářil a vítěznou trofej ve dvouhře nad hlavu nezvedne. "Není jednoduché obhajovat, ale jsem na druhou stranu rád za dvě kola, která jsem uhrál, a věřím, že to je dobrý rozjezd do Paříže," řekl směrem k Roland Garros.

Před grandslamovým French Open ještě Rosola, 93. hráče dvouhry a letos vítěze čtyřhry na turnaji ATP v Dauhá, čeká příští týden challenger v Bordeaux.

CNCvitall Prague Open (dotace 100 000 dolarů, antuka):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bedene (Slovin.) - Rosol (3-ČR) 3:6, 6:4, 6:1, Zeballos (Arg.) - Bachinger (7-Něm.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4, Kamke (4-Něm.) - Meffert (Něm.) 6:4, 6:4, Kližan (6-SR) - Krawietz (Něm.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: